Február 28-ig meghosszabbítjuk Belső-Erzsébetváros forgalomcsillapítását

Belső-Erzsébetváros átfogó forgalomcsillapítása nemcsak a kerület, de a főváros egyik legkiemeltebb pilot projektje is, melynek célja: egy biztonságosabb, tisztább levegőjű kerület kialakítása zöldfelületekkel és sétálóutcákkal.

A forgalomcsillapítás eddigi két szakasza során a forgalmi rend átalakítását minden esetben rengeteg egyeztetés előzte meg a Budapesti Közlekedési Központ Zrt., a Budapest Közút Zrt. és a Főváros munkatársainak bevonásával, mégis úgy gondoljuk, hogy a projekt egyik –ha nem- legfontosabb eleme a lakosság véleményének figyelembe vétele a forgalmi változások kialakítása során. Számos módon: e-mailen, kérdőíveken és lakossági fórumokon keresztül igyekeztünk megismerni a kerületben élők és közlekedők véleményét és beépíteni azt a projektbe.

Jelenleg úgy gondoljuk, hogy jó úton haladunk, de igazi változás csak idővel érhető el.

Ezért döntöttünk úgy, hogy Belső-Erzsébetváros forgalomcsillapítási tesztüzemét február 28-ig meghosszabbítjuk.

A képviselő-testület felkérte a BKK Zrt. és a Budapest Közút Zrt. munkatársait a projekt további támogatására és egy a mostanitól eltérő, kiegészítő forgalmi rend kidolgozására, amely javítja a városrészen belüli közlekedést és több parkolóhelyet biztosít a kerületben lakóknak.

Ezen kívül a jövőben szükség esetén önállóan a kerület saját maga is készíttethet forgalomtechnikai tervet Belső-Erzsébetváros forgalomcsillapításának érdekében.

 

Továbbra is várjuk felvetéseiket a [email protected] e-mail címre.

kohezios_alap