• írta Buják Attila
  • 2023. március. 17. péntek
  • 0

Zajlik a beruházás a Nefelejcs utcában

Hamarosan felújított épületbe költözik a kerület egyik fontos szociális intézménye, a Családok Átmeneti Otthona.
title image

Zajlik a beruházás a Nefelejcs utcában

Felújított épületbe költözik a Családok Átmeneti Otthona

Házbejáráson, szemlén vett részt Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere. Hamarosan felújított épületbe költözik a kerület egyik fontos szociális intézménye, a Családok Átmeneti Otthona. Az intézmény a Kertész utcai házból a Nefelejcs utca 63-ba költözik. A Kertész utcai ingatlan már nem felelt meg a követelményeknek, leharcolt állapotban volt, a korábbi vezetés elhanyagolta. A lakók számára közös volt a fürdő, a konyha és a WC. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy a CSÁO-t a Kertész utcából a Nefelejcs utcába költözteti, a tíz éve használaton kívüli társasházat saját forrásból, 384 milliós költséggel felújítja. Korszerűsítik az elektromos hálózatot, a fűtést, a tetőszerkezetet, felújítják a függőfolyosókat. Új nyílászárókat kap az épület. A ház új funkciójának megfelelően átépítik a belső tereket. A homlokzat épületdíszei megújulnak.


A CSÁO-t az önkormányzat anyagi támogatásával 2006 óta a Lámpás 92 Közhasznú Alapítvány működteti. Azok a családok találnak itt otthont, ahol a gyerekek rossz lakás- és szociális viszonyok miatt állami gondozásba kerülnének. Külön előny a nagy közösség tér és a belső udvar, amelyet gyepesítenek. Az utcaképet is javítja a felújított épület. Niedermüller Péter a látottakat így összegezte: a beruházásban az önkormányzat két szándéka talál egymásra.

Egyrészt igyekeznek jó gazdái lenni a kerület ingatlanainak, másrészt fontosnak tartják, hogy az itt élő szegénysorsú családok szociális helyzete javuljon. „Ezért szívügyem ez projekt”, mondta a polgármester.

Videó



kohezios_alap