• írta Sári Judit
  • 2023. június. 01. csütörtök
  • 0

2023 "MusiColours" Európai Ifjúsági Zenei Fesztivál

Veszprém adott otthont május 30-án az Európa Kulturális Fővárosa 2023 "MusiColours" Európai Ifjúsági Zenei Fesztiválnak.
title image

Veszprém adott otthont május 30-án az Európa Kulturális Fővárosa 2023 "MusiColours" Európai Ifjúsági Zenei Fesztiválnak, amelyen hazánk képviseletében többek között fellépett kerületünk egyik jó hírű iskolájának, az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnáziumnak a felsős-gimnáziumi kórusa is.

A fesztiválnév utal a résztvevők sokszínűségére is, a nemzetközi találkozón nagyon sok ország képviseltette magát, Lengyelországból, Svájcból, Szlovákiából, Ausztriából, Németországból, Luxemburgból, Csehországból, Franciaországból, Japánból, Észtországból, Olaszországból érkeztek a különböző zenei stílusokkal bemutatkozó együttesek, zenekarok. A veszprémi fellépésre január óta készült a hatvan fős bárdosos kórus, akik hatalmas sikert arattak a repertorájukban felcsendülő Bárdos művekkel és más népek dalaival.

A hazaút előtt közösen köszöntötték Pintér Eleonóra kórusvezetőt, aki ezen a napon vehette volna át „itthon” az Erzsébetváros jövőjéért díjat, ha éppen nem ezen a fellépésen vezényelte volna a kórust. 


kohezios_alap