• írta Sándor Zsuzsa
  • 2022. május. 22. vasárnap
  • 0

Jutalomkoncert: Megnyílt a KULT-Udvar a Király utcában

Szombaton megnyílt a K11 Művészeti és Kulturális Központ KULT-Udvara, amely szabadtéri koncertek és programok helyszíne lesz Erzsébetvárosban.
title image

Jutalomkoncert

Megnyílt a KULT-Udvar a Király utcában

Szombaton megnyílt a K11 Művészeti és Kulturális Központ KULT-Udvara, amely szabadtéri koncertek és programok helyszíne lesz Erzsébetvárosban. A nyitó bulit ki más tarthatta volna, mint a Pardon ME zenekar, amely szorosan kötődik ehhez a helyhez. A mostani fellépésük jutalomkoncert volt: az együttes tavaly, a K11-ben rendezett „Szabad A Színpad!” tehetségkutató verseny közönségdíjasa lett, és díjként ezt a koncert lehetőséget kapták.

-        Saját számokat adtunk elő a K11 tehetségkutató versenyén, két magyart és egy angol nyelvűt, és nagyon örültünk, hogy a közönség kedvence lettünk. Meg annak is, hogy a zsűriben Beck Zoli is sokat bíztatott minket. – mondta az együttes énekese, Shuta, azaz Kiss Eszter. Neki a Pardon ME az első zenekara.

A fiatal csapat három éve alakult, mindannyian a Kőbányai Zenei Stúdió növendékei voltak Már a gólyatáborban egymásra talált Shuta és Imi, azaz Szabó Imre basszusgitáros, és elhatározták, hogy együttest alapítanak. A kőbányai zenészpalánták között találtak rá Szántó Bálint gitárosra, és a dobosukra, Götz Blankára. Aki nem csak női dobosként különleges, hanem zenét ír és énekel is. A csapat a legkülönbözőbb zenei irányzatokban profi: az „arcletépő” kemény alternatív zenéktől a dallamos rockig bármit játszanak, és a stílusok ötvezetőből egyedi hangzást kevernek ki. Így aztán minden generáció szívébe könnyen belopják magukat. A szombati koncerten is a huszonéves tetkós srácoktól, a hatvanas őszes urakig jó pár nemzedék tagjai tapsoltak meg a dübörgő ritmusokat.

A Pardon ME most kezd idehaza befutni, egy kislemezük már megjelent, nyáron jön az első albumuk, és koncerteznek az egész országban. Azt mondják, a céljuk leginkább az, hogy a minőségi könnyűzenét – amely köztudottan az egyik legnehezebb műfaj – minél szélesebb közönséghez eljuttathassák. És persze hazai és külföldi sikerekre vágynak.

De hogyan lehet érvényesülni egy olyan szakmában, ahol a hazai televíziók egymás után ontják a gyorsan süllyesztőbe kerülő „megasztárokat”, és futószalagon „csillag születik?” A Pardon ME tagjai szerint együtteseknek nem érdemes efféle tévés tehetségkutatókon indulni.

-        Ezekben a műsorokban az számít, hogy brandat csináljanak az előadókból, s minél előbb piacra dobhassák őket. De egy együttesből, amelynek több tagja van, sokkal nehezebb brandat gyártani. – jegyezte meg a gitáros.

Ezért is jelentett nekik sokat a Szabad A Színpad!-on elért közönségdíj, amely ajtókat nyitott meg előttük, és fellépési lehetőségeket hozott.

És hogy mire utal a nevük? Nevetve mesélik, hogy amikor a legelső koncertmeghívást kapták, rádöbbentek, hogy még nevük sincs. Összejöttek, hogy kitaláljanak valami ütőset, de zavarukban, szerénykedve minden mondatot úgy kezdtek: ne haragudj, elnézést… egyfolytában bocsánatot kértek egymástól. Aztán röhögni kezdtek magukon, merthogy az önirónia sem áll tőlük távol, s így született meg a Pardon ME név.

A fantasztikus koncert alapján azonban kijelenthetjük: a Pardon ME-nek, nincs miért bocsánatot kérnie. Az erzsébetvárosi koncertjük igazi ajándék volt a közönségnek.   

kohezios_alap