• írta Dalia László
  • 2024. február. 16. péntek
  • 0

Hétfőn kezdődik a Kéthly Anna tér felújítása

Hivatalosan is átadták a munkaterületet február 15-én a Három Kertőr Kft-nek.
title image

Hétfőn kezdődik a Kéthly Anna tér felújítása

Hivatalosan is átadták a munkaterületet február 15-én a Három Kertőr Kft-nek. Ahogy dr. Takács Dániel főtájépítész elmondta, a céget 6 pályázó közül választották ki, s a cég emberei február 19-én vonulnak fel a munkaterületre és bontással kezdik a munkát. A kutyafuttatót hagyják a végére, így március 5-ig vagy talán tovább is biztosan használhatják az erzsébetvárosi kutyatulajdonosok.

A tervek szerint a kivitelezők két és fél hónap alatt befejezik a tér felújítását.

A Kéthly Anna térre zöldítés vár, hogy igazán alkalmas legyen pihenőparknak, hiszen a Klauzál térrel ellentétben, ez nem aktív park, soha nem is volt az. A kutyafuttatója túl kicsi volt, a funkciójára alkalmatlan. A Klauzál tér lesz majd a felújítása után igazán jó a kutyásoknak, s az Almássy térit is szeretnénk majd 60-70 négyzetméterrel bővíteni.

A főtájépítész elmondta, hogy a növényzet megújítása amúgy is napirenden lett volna, hiszen az ezüst juharok rosszul viselik a városi környezetet és a klímaváltozást, vagyis a nagy hőséget és a kevés csapadékot, ezért túl gyorsan elöregszenek, törékennyé válnak. Négy fa már szinte kiszáradt, azokat sajnos ki kell vágni, s a helyükre mezei juhar fajták kerülnek, amelyek jobban tűrik a városi körülményeket, a mostani klimatikus viszonyokat. Ám nemcsak az elpusztult 4 fát pótolják, hiszen 12 új előnevelt fát ültetnek. És majd később, fokozatosan kicserélik az ezüst juharokat. A tér felújításával együtt a szomszédos irodaház előtti zúzalékos sávot is zöldítik majd, ezzel ugyancsak régi adósságot törleszt a kerület.



kohezios_alap