• írta Sándor Zsuzsa
  • 2023. november. 16. csütörtök
  • 0

Fogadóóra kutyabarátoknak - Erzsébetváros programot indít a felelős kutyatartásról

Kutyás fogadóórát tartottak tegnap a Peterdy utca 31-ben lévő kutya- és macskaeledelek mintaboltjában.
title image

Fogadóóra kutyabarátoknak - Erzsébetváros programot indít a felelős kutyatartásról

 

Kutyás fogadóórát tartottak tegnap a Peterdy utca 31-ben lévő kutya- és macskaeledelek mintaboltjában. Nem véletlen a Peterdy utcai helyszín, ugyanis itt – a Dózsa György út és Hernád utca közötti utcaszakaszon – fognak a közeljövőben kihelyezni hét darab kutyapiszoárt. A piszoárok utcai kipróbálását a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület javasolta, és az önkormányzat támogatta az ötletet.

 

A fogadóórán a ZöldEb elnöke, Hirbek Edina elmondta, a hetedik kerületben rengeteg a kutya, ugyanakkor ez a köztisztaságot veszélyezteti. A kutyapisi mindenki számára kellemetlen látvány és büdös is. A kutyapiszoárokat külföldön már sikeresen alkalmazzák, kankutyák és domináns szukák is tudják használni, és az utcák szennyezettségét 60 százalékkal csökkenthetik. Jóval olcsóbbak, mint a kutyavécék építése, a fenntartásuk pedig nem jár pluszköltséggel.

 

A kutyás fogadónapokat rendszeresen megrendezik majd jövő év októberéig minden második hétfőn, felváltva a Peterdy utcában és a KlauDióban. Mindig más témában fognak a felelős kutyatartásról beszélni, hívnak szakembereket, jön majd kutyadietetikus és kozmetikus is.

 

A Peterdy utcai fogadóórán Szücs Balázs alpolgármester és Devosa Gábor önkormányzati képviselő is részt vett. Szücs Balázs kiemelte: „Erzsébetváros önkormányzata idén hat millió forintos kerettel indította el a városi kutyataratást segítő komplex programot. Ebben az önkormányzat civil partnerei a ZöldEben kívül az Állatorvosok az állatvédelemért szervezete. Az utóbbi most november végén egynapos online képzést tart a kutyabetegségekről, az ebtartás állatorvosi szempontjairól. A ZöldEbbel a havi fogadóórákon túl is sokrétű programokat tervezünk, szó lesz az állatok örökbefogadásáról, a megfelelő fajta kiválasztásáról, tréningekről is. Fontos minél fiatalabb korban elkezdeni a felelős kutyatartásra tanítani a gyerekeket, ezért óvodákban, iskolákban is szervezünk játékos, ismeretterjesztő bemutatókat.”


A Peterdy utcai fogadóórára főleg gazdik jöttek el négylábű barátaikkal. Kritizálták ők is azokat, akik nem szedik fel a kutyáik után az ürüléket, nem tartják be a közösségi normákat. Ezzel ugyanis az egész kutyás társadalom megítélésének is árthatnak. 

Galéria ehhez a cikkhez

kohezios_alap