• írta Sándor Zsuzsa
  • 2023. december. 11. hétfő
  • 0

Ételosztás a Garay téren

Idén, december 9-én, a Garay téren immár harmadik alkalommal szervezett közös ételosztást Erzsébetváros Önkormányzata és az Ételt az Életért Alapítvány.
title image

Ételosztás a Garay téren

Idén, december 9-én, a Garay téren immár harmadik alkalommal szervezett közös ételosztást Erzsébetváros Önkormányzata és az Ételt az Életért Alapítvány. A Krisna-hívők humanitárius szervezete a Rózsa utca 3-ban működtet népkonyhát, ahol naponta 150-200 adag ételt osztanak ki a rászorulóknak. A Garay téri „Karácsonyi Szeretetlakomára” viszont 500 adag étellel készültek. A menü tejfölös mustáros lencsefőzelék volt, mellé indiai darapudingot, Halavát is kínáltak. Az Ételt az Életért Alapítvány idén Budapestért díjjal kitűntetett vezetője,  Szanyi-Karl Attila elmondta, a meleg ételen kívül csomagot is kap mindenki: „Mi az Élelmiszerbank partnerei vagyunk, és novemberben három bevásárlóközpontban is gyűjtöttük a száraz élelmiszereket. De hoztunk magunkkal a Krisna-völgyben saját magunk által termesztett bio-sütőtököket is.”

Az ételosztásban két alpolgármester is részt vett. Szücs Balázs mérte ki az elvihető dobozokba a lencsefőzeléket. Elárulta, jövőre megemelik az Ételt az Életért Alapítvány támogatását, hogy még több embert tudjanak kiszolgálni. „Tudjuk jól, hogy milyen nagy szükség van erre. Számunkra egy ételosztás nemcsak az ételről szól, hanem arról az üzenetről is, hogy Erzsébetváros erős, összetartó közösség, ahol mindenki számít, és senkit nem hagyunk magára.”

Az édességek porciózását Dr. Kispál Tibor alpolgármester vállalta. Hangsúlyozta, hogy az ételosztáson kívül számos megemelt összegű szociális támogatást nyújt az önkormányzat. „Rengeteg a rászoruló család, akiket a kormány teljesen magukra hagyott. Kötelességünk segíteni őket. Ezért idén 20 000 forintos ajándékutalványt kapnak a VII. kerületi gyerekes családok, minden gyermek után, illetve a nyugdíjasok, a megváltozott munkaképességűek és a fogyatékkal élők is. Nem az a dicsőség, ha egy önkormányzat minél több pénzt tud félretenni, hanem ha az adóbevételekből befolyó összegeket értelmes célokra, például a rászorulók támogatására fordítjuk.”

A Garay téren már reggel sorban álltak az emberek, többen babakocsival jöttek, akadt, akit kerekesszéken toltak. De nyolcvanévesek is álldogáltak. Az önkéntesek meleg teát osztottak a didergőknek, csokit, szaloncukrot a gyerekeknek.  

Galéria ehhez a cikkhez

kohezios_alap