• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2023. március. 31. péntek
  • 0

Erzsébetvárosban nem fognak emelkedni az önkormányzati lakások bérleti díjai!

Erzsébetvárosban, ahogyan 2019 óta egyszer sem, úgy idén sem fognak emelkedni az önkormányzati bérlakások bérleti díjai.
title image

Erzsébetvárosban nem fognak emelkedni az önkormányzati lakások bérleti díjai!

Erzsébetvárosban, ahogyan 2019 óta egyszer sem, úgy idén sem fognak emelkedni az önkormányzati bérlakások bérleti díjai. A magas árak továbbra is jelen vannak az élet szinte minden területén, ami rengeteg embert hoz nehéz helyzetbe, éppen ezért az önkormányzat arra törekszik, hogy lehetőségeihez mérten csökkentse az erzsébetvárosiak terheit.

A kerületben 2019 óta kiemelt feladatnak számít a lakhatási problémák megoldása, amihez az önkormányzati lakások bérbeadása jelenti a legjelentősebb segítséget. Ezért indította el az önkormányzat azt a nagyszabású felújítási programját, amelynek keretében a korábban üresen álló, lakhatatlan állapotú lakásokat korszerűsített, energiahatékony, komfortos otthonokká változtatja. Ennek a munkának eredményeként eddig már 135 önkormányzati lakást újult meg és ez a szám az év végéig 282-re fog emelkedni, ami fővárosi szinten is példaértékű.

Az erzsébetvárosiak a nehéz körülmények között is számíthatnak az önkormányzatra, így a bérlakásokban élőknek nem kell a lakbérek emelkedése miatt aggódniuk.

kohezios_alap