• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2022. május. 23. hétfő
  • 0

Énekelt és jajgatott az egész Dob utca!

Csütörtökönként megáll az idő a Dob utcában, egy búra borul fölénk, közösséggé válunk, nagy szerető családdá, és isszuk magunkba a keserédes zsidó dallamokat.
title image

Énekelt és jajgatott az egész Dob utca!

Csütörtökönként megáll az idő a Dob utcában, egy búra borul fölénk, közösséggé válunk, nagy szerető családdá, és isszuk magunkba a keserédes zsidó dallamokat. Mintha tényleg testvérek lennénk mi mind, ott van az a különleges érzés, hogy összetartozunk, és ezt a zene, az előadók kisugárzása, a varázslat teszi, ami megtörténik. Minden csütörtökön.

Együtt sírunk, nevetünk, énekel az egész Dob utca!

Ezúttal - május 19-én - Klein Judit és a Haverim boldogította a közönséget, a Rumbach sarkáig ültek, álltak az emberek, hol jajgattak, hol tapsoltak, együtt lüktettek a fellépőkkel.

"Van az egészben valami nagyvárosias"  - örvendezett egy férfi, aki rendszeresen itt van csütörtökön, s azt mondja, jön legközelebb is.

Az utcai örömzenét a Spinozától kapjuk, abból az alkalomból, hogy éppen 20 éve alapította meg csöppnyi magánszínházát Sándor Anna.

A Karl Lutz emlékmű környéke egészen szeptemberig, húsz héten át ad otthont több mint hetven zenész és énekes koncertjének. Klezmer dallamok, zsidó muzsikák, örökzöldek csendülnek fel, legközelebb május 26-án Kardos Dániel és Magyar Bori andalítják el a nagyérdeműt.

kohezios_alap