• írta Sándor Zsuzsa
  • 2023. április. 01. szombat
  • 0

Előhúsvéti családi nap és projektnyitó a Kidiófa Közösségi Kertben

A közösségi kert máris virágzik, zöldell, kinyíltak a tulipánok, sarjadnak a fűszernövények, zöldségek. Minden hónap első szombatján Nyílt Napon várnak mindenkit, sok nyilvános ismeretterjesztő előadás és kulturális program is lesz.
title image

 

Nyílt Nap a közösségi kertben

 

Április 1-én projektátadót tartottak a Kisdiófa Közösségi Kerteben. Az önkormányzata és a

Főváros TÉR-KÖZ pályázatának közös beruházásából befejeződtek itt az építkezések. Új fémkerítés épült, így az utcán sétálók beláthatnak a kertbe. A régi omladozó tűzfalat felújították, fehérre festették, épült egy gyerekházikó és sok új kerti bútor is érkezett. A Nyílt Napon gazdag programokkal várták az érdeklődőket. A gyereknek kézműves foglalkozásokat szerveztek, de a felnőttek is kipróbálhatták, miként lehet kedves papírnyuszik készítésével ötletesebbé tenni a húsvéti ünnepeket.

Április 1-én persze a bolondozás sem maradhatott el. A kicsik imádták, hogy kipróbálhatják az arcestést is, az egyik kislányt rókának pingálták ki, egy kisfiút macinak. Nagy sikert aratott a Messzelátó Egyesület bringaturmixa is: a lerögzített biciklin pedálozással lehetett meghajtani a turmixgépet. Kétségtelenül energiatakarékos, és a nevetőizmokat is edzi, miközben a friss gyümölcsökből készült turmixot kortyolgattuk. Az eseményre eljött Szücs Balázs alpolgármester, és Niedermüller Péter polgármester is, aki a palántázásban is jeleskedett.

A közösségi kert máris virágzik, zöldell, kinyíltak a tulipánok, sarjadnak a fűszernövények, zöldségek. Minden hónap első szombatján Nyílt Napon várnak mindenkit, sok nyilvános ismeretterjesztő előadás és kulturális program is lesz. Minden hétfő délután 5-től 7-ig be lehet ide hozni a konyhai zöld hulladákot, feldolgozzák azt a közösségi kert komposztálójában. 

kohezios_alap