• írta Buják Attila
  • 2023. december. 04. hétfő
  • 0

Advent a Madách téren és a Klauzálon

A Karácsony napját (december 25-ét) megelőző négy vasárnap (advent) Erzsébetvárosban is a vásárok ideje.
title image

Boldog Karácsonyt Erzsébetváros!

Advent a Madách téren és a Klauzálon

A Karácsony napját (december 25-ét) megelőző négy vasárnap (advent) Erzsébetvárosban is a vásárok ideje. A Green Market sikere a Klauzál téri csarnokban négyrészes folytatáshoz vezetett. A Madách téren december 3-ától 22-ig a vásárt a K11 zenei, kulturális produkciói színesítik.

Advent első vasárnapján Niedermüller Péter polgármester látogatott a Klauzál térre. A vásárszervező társaságok (Hello Piac, Green Market, Katakomba Alapítvány, Nem Adom Fel Alapítvány) a Green Market sikerét akarták tovább fejleszteni. Részben fogyatékkal élőkkel dolgoznak közösen. Péderi Tamás, a Piacüzemeltetési Kft. ügyvezetője elmondta: ötven pulttal számoltak és a részvétel ezt is meghaladta. Maga a vásár, a dizájn az újrahasznosítás gondolatára épül. Vasárnap, a fogyatékkal élők világnapján fellépett a Nem Adom Fel Alapítvány kórusa is. A tapasztalat azt mutatja, hogy a meghatározott tematikára épülő vásár üzleti értelemben is sikeres lehet, a csarnokot is népszerűsíti. Péderi Tamás szerint Budapesten ez a legnagyobb zárt térben tartott karácsonyi vásár. Kísérleti jelleggel kezdték, folytatni akarják. A szervezőkről bebizonyosodott, szakértelmükben meg lehet bízni. A piacüzemeltetés a helyszínt biztosítja, a szervezés az alapítványok faladata.

Körül is nézünk. Az egyik pultnál Zemlényi Zoltán (Hoppárézimi) dedikál.  Érdekes a gomba ledek pultja. A vásár zöld jellegéhez illő áru az élő anyagból készülő mohakép. Van termelői sajt, termelői méz. Kipróbáltuk a Klauzál tér lángosát. Halk gitárszó a karzaton, ahol minikoncertek zajlanak.


Öt percre innen, a Madách téren is felverték sátraikat a vásározók. A Madách téri vásár az önkormányzat rendezvénye. December 3-tól 22-ig délelőtt tíz és este kilenc között minden nap nyitva tartanak. A hétvégéken a K11 szervezésében koncerteket, izgalmas utcaszínházi produkciókat láthatunk. Éppen a nyitókoncert zajlik, szerb kóló, magyar népzene nívós előadásban. Niedermüller Péter meggyújtja az első gyertyát az adventi koszorún. A várakozás napjai elkezdődtek.

Boldog Karácsonyt Erzsébetváros!         

Galéria ehhez a cikkhez


DSC00107 (5).jpg
kohezios_alap