• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2023. november. 15. szerda
  • 0

A Weinkillers, Re Va dame, Temesi Blanka és Heron Lane nyerték az idei tehetségkutatót

Erzsébetvárosban negyedik alkalommal rendeztek Szabad a színpad címmel könnyűzenei tehetségkutató versenyt fiatal előadóknak és zenekaroknak.
title image

A Weinkillers, Re Va dame, Temesi Blanka és Heron Lane nyerték az idei tehetségkutatót

Szabad volt a színpad!

Erzsébetvárosban negyedik alkalommal rendeztek Szabad a színpad címmel könnyűzenei tehetségkutató versenyt fiatal előadóknak és zenekaroknak. A zsűri tagjai Németh Juci, Hegyi György és Balla Gergely voltak – mindhárman aktív zenészek, akik a beküldött dalokat előzsűrizték, s a kiválasztott tíz zenekart, illetve előadót hallgatták meg élőben a K11-ben, egy esős szombat délután.

Sokan behúzódtak a Király utcai művészeti és kulturális központba zenét hallgatni november 11-én, ahol a fiatal tehetségeké volt a deszka egész nap. Minden fellépő három saját dalt adott elő, és a produkciókat követően részletes értékelést kaptak a zsűritől.

Németh Juci énekes, dalszerző, Hegyi György az Emil.RuleZ! alapítója, zenész, a Kőbányai Zenei Stúdió tanára és a Platon Karataev énekese, gitárosa, szövegírója Balla Gergely nagyon komolyan vették a feladatot, javasoltak és véleményeztek, ám tették ezt a legnagyobb szeretettel, empátiával fordulva a fiatalok felé. S még a segítségüket is felajánlották a jövőre nézve.

A zenészek, énekesek magasra tették a szakmai mércét, csupa színvonalas produkciót láthatott a közönség. Karakteres, különleges, önazonos, hiteles, éteri, elgondolkodtató, üzeneteket hordozó, bulis, bohém, humoros perceket egyaránt kaptunk a tehetségektől.   

A döntőben ott volt a Weinkillers, a Meridiem, The Crimson Sky, a Nagy Hiba, Re Va Dame, Lovas Juci, Temesi Blanka, Janik Levente, Cserna Kristóf és Heron Lane.

A zsűri döntése alapján idén a legnagyobb létszámú formáció, a Weinkillers nyerte el a részvételi jogot a Bondoró Fesztiválra, Balatonalmádiba. Zenéjükben a magyar, az ír és a cigány népzenei világ kavarog, és a muzsika, a tánc, a bor szeretete jelenik meg, amolyan kurucos stílusban.

Portfólió fotózást nyert a misztikus hangulatot teremtő Re Va Dame. (A fellépést követően rögtön munkába indult: hogy beálljon egy kávéház pultja mögé, de hát ilyen ez a popszakma.) Az énekesnő komoly, kiérlelt műsorral érkezett, éteri hangját bizonyára sokszor hallhatjuk még.

A Szeláví! Fesztivál fellépője lesz jövőre Temesi Blanka, aki egy szál gitárral állt a zsűri elé. Saját szorongásairól, magányról, szívtörésről énekelt – vidáman.

Fellépti díjas koncertet szervezhet magának 2024-ben Heron Lane, akinek a mezőny legmagasabb szintű gitározását köszönhettük. Eklektikus dalszerzési stílusát dinamikus gitártémák, álomszerű szövegek és érzelmes előadásmód egészítette ki.

További nyereményként a nem díjazott, de döntős előadók zenélhetnek az erzsébetvárosi Advent műsorában, a Madách téren.


 (Fotó: Kelemen Gergő photography)

Galéria ehhez a cikkhez


DSC_3136.jpg

DSC_3010.jpg

DSC_2710.jpg
kohezios_alap