• írta Adminisztrátor
  • 2021. április. 30. péntek
  • 25

A teraszokkal kapcsolatos problémákat a rendőrségnek tudják jelezni

A teraszokkal kapcsolatos problémákat a rendőrségnek tudják jelezni
title image

A teraszokkal kapcsolatos problémákat a rendőrségnek tudják jelezni

A teraszokkal kapcsolatos problémákat a rendőrségnek tudják jelezni

A Belső-Erzsébetvárosban felmerülő problémák kapcsán az új önkormányzat felállását követően több munkacsoport kezdett feltérképező és szabályalkotó munkába, mégpedig - a kerület történetében először - a lakosság, a civilek és a vállalkozók bevonásával. A Belső-Erzsébetvárosi Munkacsoport tagjai, Ujvári-Kövér Mónika alpolgármester vezetése mellett, megalkottak egy feltételrendszert, ami szabályozza az éjfélen túl is nyitva tartó helyiségek működési alapjait. Mint alpolgármester asszonytól megtudtuk: a szabályozás valós életbe lépését a pandémia eleve megakadályozta, a vendéglátósok többen kinyitni sem nagyon tudtak.

- Éppen ezért, a Munkacsoport javaslatára a képviselők és a polgármester egyeztető fóruma úgy döntött, hogy a tavalyi év folyamán éjfélen túli engedélyhez jutó vendéglátóhelyek engedélyeit automatikusan meghosszabbítjuk, tehát ezeket nekik idén nem kell újrakérni – tájékoztatott Ujvári-Kövér Mónika alpolgármester. – A célunk nem a szabálykövető vendéglátósok ellehetetlenítése, hanem az ellenőrizetlen éjszakai élet szabályozása, hogy az itt lakók és az ide látogató vendégek is otthonosan érezhessék magukat.

Az alpolgármester asszony hangsúlyozta: a kormány két héttel ezelőtt elvonta az önkormányzattól az ellenőrzési jogköröket, a közterületi alkoholfogyasztás ellenőrzésének kivételével tulajdonképpen minden közterületi hatáskört átadott a rendőrségnek. Így a járványhelyzet alatt jelenleg a teraszokkal, a csendháborítással, a távolságtartási és a nyitva tartási szabályok megszegésével kapcsolatban a kerületi rendőrséget kell értesíteni, ők fognak intézkedni. Forduljanak hozzájuk bizalommal a 112 segélyhívó telefonszámon, vagy közvetlenül a VII. kerületi rendőrkapitánysághoz a [email protected] e-mail címen!

Járványügyi szempontból a múlt hétvégi belvárosi tömegjelenetek kifejezetten veszélyesek lehetnek. Számos vendéglátós jelezte az önkormányzatnak: tartanak attól, hogy a szabályokat be nem tartó vendéglátósok és vendégek miatt újabb korlátozásokra lehet szükség a közeljövőben.

Az önkormányzat vezetősége azt kéri a lakosságtól, valamint a szórakoztató- és vendéglátóipar résztvevőitől is, hogy mindannyiunk egészsége érdekében tanúsítsanak önmérsékletet! Ha nyáron is szeretnénk étterembe menni, ha nyáron is szeretnénk teraszokat, koncerteket, közösségi eseményeket, akkor most kell összefognunk. Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!  

kohezios_alap