• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2023. október. 02. hétfő
  • 0

Tájékoztatás a Bursa Hungarica ösztöndíj „A” típusú pályázatával kapcsolatban!

title image

felhívás 

a Bursa Hungarica ösztöndíj 2024-es „A” típusú pályázatával kapcsolatban

 

Az alábbiakban tájékozatjuk a Bursa HungaricaÖsztöndíj program 2024. évi „A” típusú pályázatával kapcsolatos, a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által közzétett változásról:

A Bursa Hungarica Ösztöndíjprogram 2024. évi A-típusú pályázati felhívásának feltételei a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 2023. szeptember 1. napján hatályba lépett módosítása alapján megváltoznak.

A 2023/2024. tanév első félévéről a felsőoktatási intézmény által kibocsátott eredeti hallgatói jogviszony-igazolás vagy annak hiteles másolatának benyújtása helyett a pályázó a pályázat benyújtásakor a megadott adatok rendelkezésre bocsátásával nyilatkozik a felsőoktatási intézménnyel kialakított hallgatói jogviszonya fennállásáról és annak tartalmáról.

A pályázó hallgatói jogviszonyának fennállását és a pályázati dokumentációban foglalt kritériumoknak való megfelelőségét a pályázóval hallgatói jogviszonyban álló felsőoktatási intézmény az 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet 19., § (4) bekezdése szerint a kifizetés megkezdése előtt  ellenőrzi. 

kohezios_alap