• írta Buják Attila
  • 2023. április. 18. kedd
  • 0

Századik születésnapján köszöntötték a legendás igazgatót

Közel kétszáz öregdiák gyűlt össze a legendás igazgató, Véghelyi József századik születésnapján.
title image

A Madách jeles napja
Századik születésnapján köszöntötték a legendás igazgatót

A Madách Gimnáziumban egymás követik a jeles évfordulók. Közel kétszáz öregdiák gyűlt össze a legendás igazgató, Véghelyi József századik születésnapján.

Az igazgató úr esetében nemcsak a biológiai életkor rendkívüli és ritka. Nehéz és eredményes években, 1964 és 1984 között igazgatta a Madáchot. Fiatal, tehetséges tanári kar jött össze, nyomukban élénk, ambiciózus diákok. Ebben az időszakban alapozták meg (1967-ben) a kiemelt angol oktatást, amelyben ma is páratlan a Madách. Színkör és nívós kórus indult. A Madách Kupa tanulmányi verseny ma is esemény. Az iskola igazgatója, Mészáros Csaba jelzés értékűnek tartja, hogy ami a hatvanas években a Madáchban beindult, ma is működik.

Erzsébetváros nevében Niedermüller Péter polgármester és dr. Kispál Tibor köszöntötte Véghelyi Józsefet. A Madách a kerület kiemelkedő intézménye, Madáchos maturáltnak lenni presztízs és ezt a nívót Véghelyi József alapozta meg. „Az igazgató úr – most látszik igazán – maradandót alkotott”, mondta Niedermüller Péter.

Véghelyi úr az ünneplést suttogva (hangja már nem a régi), megindultan köszönte meg. Az udvaron felröptettek száz léggömböt. Mészáros Csaba igazgató mondta, jó napok járnak a Madáchra. „Petőfi 200, Madách 200, Véghelyi József 100. Csak így tovább.”                

kohezios_alap