• írta Sándor Zsuzsa
  • 2024. március. 09. szombat
  • 0

Szabad parcellák a közösségi kertben!

A Kisdiófa Közösségi Kertben költözés miatt felszabadult néhány parcella.
title image

Szabad parcellák a közösségi kertben!

A Kisdiófa Közösségi Kertben költözés miatt felszabadult néhány parcella. A kertészkedni vágyó erzsébetvárosi lakosoknak most itt a lehetőség parcellához jutni. Bárki jelentkezhet, akinek VII. kerületi állandó lakcíme van. 

Jelentkezni lehet március 18-án, 18 óráig az alábbi linken.

A jelentkezők közül sorsolással választják ki azokat a szerencséseket, akik a szerződés aláírása után kulcsot kapnak a közösségi kerthez. A kert és a parcella éves használati díja 40 000 forint, amelyet a kert fenntartására és működtetésére fordítanak.

A tapasztalatlan kertészkedők sokféle információt, segítséget kapnak majd ahhoz, miként kezdjék el a földmunkákat, mit milyen más növénnyel érdemes együtt ültetni. Termeszthetnek virágot, fűszernövényeket, zöldségeket, gyümölcsöt, bármit, ami egy 6-8 négyzetméteres parcellán megterem. A kertben tilos a vegyszerek használata, nem szabad szemetet hagyni, és bár van csatornázott víz, gyűjtik az esővizet a locsoláshoz. Szerződést csak azokkal kötnek, aki a kötelező feladatokban is szerepet vállalnak, például részt vesznek a kert közös területeinek gondozásában. Cserében viszont egy klímatudatos, befogadó baráti közösség tagjává válhatnak. 

Galéria ehhez a cikkhez

kohezios_alap