• írta Sári Judit
  • 2023. szeptember. 01. péntek
  • 0

Nyárzáró táborzáró

A Bischitz Johanna Humán Szolgáltató Központ Család-és Gyermekjóléti Központ szervezésében több száz erzsébetvárosi gyermek vehetett részt a napközis táborokban.
title image

Nyárzáró táborzáró

Augusztus utolsó napján megkezdődött a tanév, az iskolások számára ez az „újratalálkozások”, az élménymesélések napja is. A Bischitz Johanna Humán Szolgáltató Központ Család-és Gyermekjóléti Központ szervezésében több száz erzsébetvárosi gyermek vehetett részt a napközis táborokban, de találkozhattunk munkatársaikkal a szabadtéri rendezvényeken, sőt, még a balatonmáriafürdői önkormányzati táborban is.

A Család-és Gyermekjóléti Központ Kertész utca telephelyén, augusztus végén nyárzáró, táborzáró rendezvényt tartottak, amelyen elsősorban azok a gyermekek vettek részt szüleikkel, akik a helyi szociális háló szolgáltatásain keresztül velük munkakapcsolatban állnak. Az eseményen a táborozók, a szüleik, a tábori kísérők valamint szervező munkatársaink vettek részt, és a kerület vezetője, Niedermüller Péter polgármester is ellátogatott az élménybeszámolóktól hangos bulira.

-        Huszonhat gyermekkel utaztunk le a szünidő elején a Balaton déli partján lévő iskolai táborba, ahol az első pillanattól kezdve mindenki megtalálta a kedvenc helyét, a szórakozásait, barátait – mondta Negyela Viola, a Család-és Gyermekjóléti Központ munkatársa. - Ezzel a júliusi nyári táborral kezdtük meg a gyermekekkel a nyarat, amit most a vidám táborzáróval búcsúztattuk. Központunk kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a gyerekekkel közösséget építsen, rendszeresen kapcsolatot tartson. Élménybeszámolók, játék, kisfilm összefoglaló a tábori emlékekről, sőt a végén a diszkó, mind nagyon jó közösségépítő programok, ráadásul a kötetlen beszélgetések alatt nagyon sok kiegészítő információt, igényt, visszajelzést kapunk, mi szervezők is.


Intézményük a napközis táborok szervezésében is vezető szerepet kapott, amelyben Központ iskolai szociális segítői is aktívan részt vettek. A nyolc turnusos napközis tábort és a balatoni iskolai táborokat az önkormányzat támogatja, kedvezményesen, sőt, rászorultsági alapon akár ingyenesen nyaralhattak az iskolások.  A Gyermekjóléti Központ már az őszt tervezi, szervezik a kirándulásokat, a foglalkozásokat, érdemes a Humán Szolgáltató Központ Facebook-oldalán követni a meghirdetett programokat. És ha szülőként bárki úgy érzi, hogy segítségre van szüksége gyermekével kapcsolatban, a Kertész utcai központban szakmailag felkészült munkatársak várják őket.

Cím: Gyermekjóléti Szolgálat - Kertész utca 20.

Telefonszám: 06-1-352-8672

kohezios_alap