• írta Sári Judit
  • 2023. május. 11. csütörtök
  • 0

Megkezdődött a muskátli-ültetés szezon!

Szerdán megkezdődött a kihelyezés, a kertészet munkatársai a héten már minden nap telepítik a virágokat.
title image

Megkezdődött a muskátli-ültetés szezon!

Erzsébetváros 14 utcájában hosszú sorokban állnak oszlopos virágtartók, amelyeket májustól a fagyok beálltáig vidám, színes muskátlik díszítenek. Szerdán megkezdődött a kihelyezés, a kertészet munkatársai a héten már minden nap telepítik a virágokat. A speciális, hidrokultúrás cserepekbe közel 10 ezer, szám szerint 9192 bimbózó növény kerül, amelyeknek locsolásáról, tápoldatozásáról hetente kétszer, aszályos időben háromszor gondoskodik az Erzsébetváros Kft.

A muskátlisoros utcák mellett bónusz utcája is van Erzsébetvárosnak, ahova nem muskátli kerül a virágtartó oszlopokra, a Kazinczy utcában sárkánybegónia-sort csodálhatnak a járókelők. Az üdítő látvány sok lakó képzeletét is megindította, lakossági kérésre két év alatt 50 darabbal nőtt az oszlopok száma, kifejezetten olyan utcákba telepítve a muskátlisort, ahol az ott élők ezt kérték.

Erzsébetváros 37.529,5 négyzetméternyi parkfelülettel rendelkezik, a virágosított területeken ebben az évben 19.480 db. egynyári virágot ültettek ki az Erzsébetváros Kft. dolgozói. Márciusban egy kísérleti projektet is elindított a kertészet, a Reformáció parkban 3000 virághagymát ültettek el. Ősszel - bár ez még most nagyon távoli időpontnak tűnhet - a kerület gondoskodik arról, hogy ne maradjunk virágok nélkül, ekkor 18 ezer árvácska kerül majd az egynyáriak helyére.

kohezios_alap