• írta Barát József
  • 2023. szeptember. 01. péntek
  • 0

Képviselő-testület: új vezető a Piacüzemeltetési Kft. élén

Erzsébetváros legfontosabb döntéshozó testülete augusztus 29-én döntött az a Piacüzemeltetési Kft. új ügyvezetőjének megbízásáról.
title image

Képviselő-testület: új vezető a Piacüzemeltetési Kft. élén

Erzsébetváros legfontosabb döntéshozó testülete augusztus 29-én a személyi ügyekben szokásos zárt ülés helyett, nyilvánosan döntött az a Piacüzemeltetési Kft. új ügyvezetőjének megbízásáról.

A korábbi vezető, Dobai András egészségi okok miatt lemondott, eddigi munkáját a testület elismeréssel nyugtázta, jobbulást kívánt neki. Az előterjesztés a történész végzettségű Péderi Tamás megbízását javasolta, aki korábban a Pécsi Egyetem kutatója, megbízott oktatója volt, majd közéleti tevékenységet folytatott.

Minthogy a testület Szervezeti és Működési Szabályzata nem teszi lehetővé, hogy a jelölteknek kérdéseket lehessen feltenni, erről a képviselők külön szavaztak. A Fidesz-frakció elsősorban a pályázó közéleti tevékenységét firtatta.

A jelölt elmondta, hogy ő szakmai munkára és nem politikai feladatra jelentkezet, hosszú éveken át tevékenykedett rendezvényszervezőként és ennek tapasztalatait kívánja hasznosítani az Erzsébetvárosi Piacüzemeltetési Kft. élén. Bárdi Zsuzsa alpolgármester megerősítette, hogy a jelenlegi körülmények között a márkaépítés, új rendezvények szervezése a legfontosabb vezetői feladat a piacüzemeltetésben, a jelölt tapasztalatai pedig a szükséges menedzseri tevékenységre őt maximálisan alkalmassá teszik. A testület a fideszes képviselők ellenszavazatával döntött Péderi Tamás megbízásáról. Garai Dóra, az Élhető Erzsébetváros képviselője nem szavazott.

A képviselő-testület az átláthatóság szabályainak megfelelően, részletes információk birtokában döntött a nem lakás célú ingatlanok kiadásáról, majd zárt ülés keretében újabb öt évre meghosszabbította Farkas Tünde igazgatói megbízatását a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ élén. Az igazgató asszony nemcsak a kerületi vezetés, a képviselők megelégedésére végzi munkáját, de tevékenységével a kerület lakói között is nagy megbecsülést vívott ki.     

kohezios_alap