• írta Barát József
  • 2023. május. 04. csütörtök
  • 0

Jutalom a közbiztonság erősítéséért

A kerületi rendőrség 31 munkatársa kapott pénzjutalmat az önkormányzattól a szerdán megtartott ünnepélyes állománygyűlésen.
title image

Jutalom a közbiztonság erősítéséért

 

A kerületi rendőrség 31 munkatársa kapott pénzjutalmat az önkormányzattól a szerdán megtartott ünnepélyes állománygyűlésen. Niedermüller Péter polgármester tisztelettel és szeretettel gratulált a rendfenntartóknak eredményes munkájukhoz. Mint elmondta: a Fővárosban nincs még egy olyan nehéz, „problémás” kerület,  mint Erzsébetváros, ahol az intenzív turizmus, az éjszakai szórakozóhelyek működése miatt fokozott igénybevétellel jár a rendőri munka. A közvélemény-kutatások azonban azt mutatják, hogy a lakók biztonságérzete egyre erősödik a kerületben. Hozzátette: nem is létezik ennél nagyobb dicséret a közbiztonság erősítéséért.

dr. Kispál Tibor alpolgármester gratulációjában elmondta: nagyra értékeli, hogy a rendőrök gyakran megosztják vele állampolgári, emberi észrevételeiket arról, hogyan lehetne javítani a kerület lakóinak életminőségét. A kapitányság vezetője, dr. Bálint András alezredes az alkalmat felhasználta arra, hogy a jutalmakért ne csak a polgármesteri hivatalnak mondjon köszönetet, de kollégáinak is, akik gyakran a túlórák végén este hat-hét órakor kapnak riasztást és ezzel megkezdődik számukra a túlórák túlórája is.

Erzsébetvárosban a 2022-ben az előző évhez képest 48,4 százalékkal emelkedett a regisztrált bűncselekmények száma, ami nagyjából megfelel a Covid-járvány előtti helyzetnek. A nyomozások eredményessége azonban meghaladja a 2019-es adatokat több mint 10 százalékkal. Erzsébetváros önkormányzata a rendszeres jutalmazáson kívül, szolgálati lakások biztosításával, gépkocsizó járőrök, és térfigyelő szolgálatot ellátó rendőrök túlórájának fizetésével segíti a rendfenntartók munkáját.         

kohezios_alap