• írta Sándor Zsuzsa
  • 2023. október. 06. péntek
  • 0

Idősek napja, hónapja, évei – nyitógála a K11-ben

Október 1. az idősek világnapja, de Erzsébetvárosban immár hagyomány, hogy egész október a szépkorúakról szól, ők vannak középpontban. Rengeteg programot szerveznek nekik a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ munkatársai.
title image

Idősek napja, hónapja, évei – nyitógála a K11-ben

Október 1. az idősek világnapja, de Erzsébetvárosban immár hagyomány, hogy egész október a szépkorúakról szól, ők vannak középpontban. Rengeteg programot szerveznek nekik a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ munkatársai. Lesznek például közös kirándulások, kiállításlátogatások, és minden eseményre lehet még jelentkezni a kerület idősek klubjaiban.

A legnagyobb rendezvényt, az idősek hónapjának nyitó gáláját október 5-én tartották a K11-ben. A színpadról Niedermüller Péter köszöntötte a szépkorúakat. „Remélem, jól fogják érezni magukat ezen a gálán, és átélhetik, milyen jó egy közösséghez tartozni. Mégis gondoljunk azokra az idősekre is, akik az év minden napján egyedül vannak, és sokszor úgy érzik: ez az ország, a társadalom megfeledkezett róluk. A mi önkormányzatunk azonban elkötelezett abban, hogy minden kerületi idős honfitársunkról gondoskodni szeretnénk az év minden napján. De mi egyedül kevesek vagyunk ehhez, ezért az önök segítségét kérjük. Ha ismernek olyan szépkorúakat a szomszédban, az utcájukban, akik magukra maradtak, támaszra szorulnának, próbálják őket is bevonni a közösségbe. Jelezzék nekünk a gondjaikat, hogy minél több segítségre szorulóhoz eljuthassunk. Kinyújthassuk a kezünket feléjük, és azt mondhassuk nekik: gyertek velünk! Bármilyen nehéz helyzetben vagy, rád is szükségünk van. Erzsébetváros olyan közösség, amelyben minden itt élő polgártársunkért tenni akarunk valamit.”

A komoly szavak után viszont valóban következett a gála. Az idősek klubjainak tagjai szavaltak, énekeltek, a Király utcái klubban működő Western tánccsoport ezúttal is elbűvölte a közönséget. Majd következett egy igazi sztárvendég, az idehaza és külföldön is elismert nótaénekes, Nova Brigitta. Romadalokat énekelt, de olyan fergetegesen, hogy többen még a színpadra is felmentek, hogy vele táncolhassanak. És bizony a nyolcvan évesek is úgy ropták, hogy a fiatalok is megirigyelhették volna. Jól esett ezután az állófogadáson finom falatokat enni, inni, s főleg beszélgetni, találkozni egymással. Hisz az idősek hónapjának legfontosabb üzenete az, hogy a találkozások, közös élmények az éltünk legszebb ajándékai.

Galéria ehhez a cikkhez

kohezios_alap