• írta Sári Judit
  • 2022. december. 12. hétfő
  • 0

Idén történt: Közbiztonság

Önkormányzatunk az elmúlt időszakban jelentősen hozzájárult a közbiztonság területének fejlesztéséhez.
title image

Közbiztonság

Önkormányzatunk az elmúlt időszakban jelentősen hozzájárult a közbiztonság területének fejlesztéséhez. Lakókörnyezetünkben, kiemelten a turizmussal erősen terhelt Belső-Erzsébetvárosban folyamatos ellenőrzések mellett járőrhálózatot épített ki a Rendészeti igazgatóság, a rendőrséggel, a helyi köztisztasági céggel hatékony együttműködésben igyekszenek a rendet fenntartani a kerületben. Megújítottuk a rendészeti igazgatóság irodáit, informatikai berendezéseit, megújulás alatt áll a térfigyelő-rendszerünk kamerahálózata is. Folyamatosak a helyi szervezésű, illetve az állami hatóságokkal, rendőrséggel közös razziák. A nyári hónapokban, különösen a turizmussal erősen érintett kerületrészeken plusz létszámban állítottunk járőröket szolgálatba. Rendészetünk a kerületi köztisztaságért felelős céggel, a megújult térfigyelő kamerahálózatának célzott figyelésével közösen lép fel az illegális szemétlerakás ellen is. A Rendészeti Igazgatóság színvonalas szakmai munkáját fémjelzi, hogy idén szeptembertől a középiskolai szakképzés fontos gyakorlati helyszínévé, duális képzőhelyé váltak.

Az elmúlt évben több fejlesztést is sikerült végrehajtani a rendészeti igazgatóságnál:

- a kor technikai feltételeinek megfelelő szerverfejlesztés eredményeként ma már a lakossági bejelentéseket a 061 461-9040 telefonszámon és a [email protected] elektronikus levelezési címen 0-24 órában fogadja az ERI.

-           megújult a gépjárműpark, ami 3 darab új járőrautó szolgálatba állítását jelentette,

- a kamera rendszer teljes körű felújítása fejlesztése, a hálózat fejlesztése, elavult kamerák cseréje az egyik legfontosabb feladata volt önkormányzatunknak. Az év elején kezdeményezett többlépcsős, mindenre kiterjedő fejlesztést a Műveleti Központtal kezdték meg a kivitelezők, itt megújult a teljes informatikai háttér.

- a térfigyelő központban a legmodernebb informatikai rendszer került kialakításra, amely képes a lehető legélesebb felvételeket készíteni, megújult az „úgynevezett” gerinchálózat is. Az adatátvitel a kamerák és a központ között így gyorsabb és pontosabb, ami jelentősen hozzájárul az eredményességhez.

-  A megújult kamerarendszer segítségével az ERI és a köztisztaságért felelős Erzsébetváros Kft. októberben közös akcióban vett részt, amelynek célja az illegális szemétlerakás felderítése, megelőzése volt. Az akció eredményeképp ebben a hónapban több mint 100 m3-el kevesebb illegális lom került Erzsébetváros közterületeire, úgyhogy a sikeres kampány jövőre folytatódik!

kohezios_alap