• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2024. március. 14. csütörtök
  • 0

HÉTSZER 7 - Erzsébetváros új fesztiválja

Áprilistól júniusig, hét szombaton, hét erzsébetvárosi helyszínen, hét különböző tematikában szervezünk fesztivált – minden korosztálynak.
title image

Íme a helyszínek és időpontok (a programok folyamatosan frissülnek)!

 

Április 20. szombat 10.00-14.00

MIRÓ ÉS A GYEREKEK

Helyszín: Janikovszky park

Miró és a gyerekek: útlevéllel Miró nyomában! 


Egyetlen napra Joan Miró születésnapja alkalmából a Janikovszky park, mely Erzsébetváros legfurcsább formájú helyszíne, képzőművészeti parkká alakul. 


Joan Miró a 20. századi spanyol festészet különleges alakja. A katalán festő, grafikus, keramikus és szobrász 1893. április 20-án született Barcelonában és 1983. december 25-én, kilencvenévesen halt meg Palma de Mallorcán. A gyerekek rajzait idéző, de gondosan megkomponált festésmód Miró művészetének különlegessége. 1954-ben a velencei biennálé egyik nagydíját nyerte el. Az 1940-es évektől számos kerámia falképet és szobrot tervezett. Miró mottója: „Én nem találok ki semmit, én mindenre rátalálok.”


Miró szellemében egy csodálatos utazásra hívjuk a gyerekeket abban a parkban, ami akár egy Miró-kép is lehetne. 

Ezen a programon Miró gyermekrajzokat idéző alkotásaival ismerkedhetnek meg, és jellegzetes motívumait, színeit felhasználva alkothatnak a gyerekek. 

Minden kis utazó kap egy útlevelet és 6 állomáson keresztül animátorok segítségével képzőművészeti és egyéb játékos feladatokat kell végrehajtaniuk. Minden teljesített feladat után jár egy pecsét. Aki mind a 6 pecsétet összegyűjti a szervezőktől ajándékokra számíthat.


TUDTAD-E? 

Három nappal később, április 23-án van a park névadójának, Janikovszky Évának a születésnapja. A magyar gyermekirodalom kimagasló alakjának szobra és kedvenc rajzolójának, könyvei illusztrátorának, Réber Lászlónak a képe ott láthatók a parkban!  


 

Április 27. szombat 15.00-19.00

KARINTHY-MARATON

Helyszín: Reformáció emlékpark

Karinthy Frigyes nem messze, a Damjanich utcában született, 137 éve. Rá emlékezünk ezen a délutánon neves művészek és fiatal tehetségek közreműködésével.

KARINTHY-MARATON "TANÁR ÚR KÉREM", "A JÓ TANULÓ FELEL" ÉS TOVÁBBI MINDENKI ÁLTAL ISMERT ÉS KEDVELT ÍRÁSOK ÉLŐBEN ERZSÉBETVÁROS SZÜLŐTTE, KARINTHY FRIGYES TOLLÁBÓL. Gyere és vegyél részt a nagy Karinthy-maratonon, a Reformáció emlékparkban (Városligeti fasor 15.), április 27-én, délután 15 órától.

Mondd el kedvenc Karinthydat vagy hallgasd meg őket élőben, olyan művészek tolmácsolásában, mint Für Anikó, Györgyi Anna, Borsi-Balogh Máté és Józsa Bettina.

 

Május 4. szombat 16.00-22.00

JAZZ ÉS MOZI

Helyszín: Szenes Hanna park

Jazz koncert délután, filmvetítés este.

17 órakor fellép a Náray Erika Quintet


Egy kellemes délutánt tölthettünk Náray Erika és zenésztársai körében ezen a napon. A jazzkoncerthez kapcsolódóan két saját CD-anyaggal és megszámlálhatatlan sok fellépéssel a háta mögött, ezúttal a Szenes Hanna park közönségének szemezget pályája állomásainak legfontosabb, legkedvesebb dalaiból.


19 órakor vetítjük a Macskafogót


A Macskafogó 1986-ban bemutatott magyar–német–kanadai animációs bűnügyi filmvígjáték, amelyet Ternovszky Béla rendezett, producere Kunz Román volt. A forgatókönyvet Nepp József írta, a zenéjét Deák Tamás szerezte. A mozifilm Pannónia Filmstúdió gyártásában készült és a MOKÉP forgalmazásában jelent meg. Magyarországon 1986. október 2-án mutatták be a mozikban.

A rajzfilm nagy sikert aratott Magyarországon, majd később külföldön is.



Május 11. szombat 14.00-22.00

VÁROM A SZTÁROM

Helyszín: Klauzál tér

Koncertek minden korosztálynak. Fellép többek között A Dal-ból ismert Quack zenekar, Saya Noé és a Kelemen Kabátban!


Színpadon:

14:00 Quack 

17:00  Saya Noé 

20:30 Kelemen Kabátban 



 


Május 18. szombat 9.00-13.00

ZSIBVÁSÁR ÉS BOLHAPIAC

Helyszín: Garay tér

Nagy erzsébetvárosi kirakodó vásár!

 

Május 25. szombat 9.00-14.00

EGÉSZ NAP GYEREKNAP

Helyszín: Százház utcai park

Május utolsó hétvégéje a gyerekeké. Koncertek, közös játék, kézműves foglalkozások.

Fellép Malek Andrea!

 

Június 1. szombat 12.00-22.00

FINÁLÉ

Helyszín: Madách tér

Koncertek minden mennyiségben. Fellép többek között a Soulwawe, Király Viktor és Király Linda és a Balkan Fanatik!


Színpadon:

12:00 Örkény Színház zenekara 

15:00 Balkan Fanatik

17:00 Soulwave

20:30 Király LInda/Király Viktor



 





További részletek hamarosan...






kohezios_alap