• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2024. március. 14. csütörtök
  • 0

HÉTSZER 7 - Erzsébetváros új fesztiválja

Áprilistól júniusig, hét szombaton, hét erzsébetvárosi helyszínen, hét különböző tematikában szervezünk fesztivált – minden korosztálynak.
title image

Íme a helyszínek és időpontok (a programok folyamatosan frissülnek)!

 

Április 20. szombat 10.00-14.00

MIRÓ ÉS A GYEREKEK

Helyszín: Janikovszky park

Miró és a gyerekek: útlevéllel Miró nyomában! 


Egyetlen napra Joan Miró születésnapja alkalmából a Janikovszky park, mely Erzsébetváros legfurcsább formájú helyszíne, képzőművészeti parkká alakul. 


Joan Miró a 20. századi spanyol festészet különleges alakja. A katalán festő, grafikus, keramikus és szobrász 1893. április 20-án született Barcelonában és 1983. december 25-én, kilencvenévesen halt meg Palma de Mallorcán. A gyerekek rajzait idéző, de gondosan megkomponált festésmód Miró művészetének különlegessége. 1954-ben a velencei biennálé egyik nagydíját nyerte el. Az 1940-es évektől számos kerámia falképet és szobrot tervezett. Miró mottója: „Én nem találok ki semmit, én mindenre rátalálok.”


Miró szellemében egy csodálatos utazásra hívjuk a gyerekeket abban a parkban, ami akár egy Miró-kép is lehetne. 

Ezen a programon Miró gyermekrajzokat idéző alkotásaival ismerkedhetnek meg, és jellegzetes motívumait, színeit felhasználva alkothatnak a gyerekek. 

Minden kis utazó kap egy útlevelet és 6 állomáson keresztül animátorok segítségével képzőművészeti és egyéb játékos feladatokat kell végrehajtaniuk. Minden teljesített feladat után jár egy pecsét. Aki mind a 6 pecsétet összegyűjti a szervezőktől ajándékokra számíthat.


TUDTAD-E? 

Három nappal később, április 23-án van a park névadójának, Janikovszky Évának a születésnapja. A magyar gyermekirodalom kimagasló alakjának szobra és kedvenc rajzolójának, könyvei illusztrátorának, Réber Lászlónak a képe ott láthatók a parkban!  


 

Április 27. szombat 15.00-19.00

KARINTHY-MARATON

Helyszín: Reformáció emlékpark

Karinthy Frigyes nem messze, a Damjanich utcában született, 137 éve. Rá emlékezünk ezen a délutánon neves művészek és fiatal tehetségek közreműködésével.

KARINTHY-MARATON "TANÁR ÚR KÉREM", "A JÓ TANULÓ FELEL" ÉS TOVÁBBI MINDENKI ÁLTAL ISMERT ÉS KEDVELT ÍRÁSOK ÉLŐBEN ERZSÉBETVÁROS SZÜLŐTTE, KARINTHY FRIGYES TOLLÁBÓL. Gyere és vegyél részt a nagy Karinthy-maratonon, a Reformáció emlékparkban (Városligeti fasor 15.), április 27-én, délután 15 órától.

Mondd el kedvenc Karinthydat vagy hallgasd meg őket élőben, olyan művészek tolmácsolásában, mint Für Anikó, Györgyi Anna, Borsi-Balogh Máté és Józsa Bettina.

 

Május 4. szombat 16.00-22.00

JAZZ ÉS MOZI

Helyszín: Szenes Hanna park

Jazz koncertek délután, Macskafogó filmvetítés este.

Fellép Náray Erika!


Május 11. szombat 14.00-22.00

VÁROM A SZTÁROM

Helyszín: Klauzál tér

Koncertek minden korosztálynak. Fellép többek között A Dal-ból ismert Quack zenekar, Saya Noé és a Kelemen Kabátban!