• írta Sándor Zsuzsa
  • 2024. április. 03. szerda
  • 0

Háy János könyvbemutatója és kiállítása a K11-ben

A K11-ben havonta rendez könyvbemutatókat a Poket kiadó, s nem csak a legújabb köteteiket ismerhetjük meg, hanem a szerzőket is.
title image

Háy János könyvbemutatója és kiállítása a K11-ben

A K11-ben havonta rendez könyvbemutatókat a Poket kiadó, s nem csak a legújabb köteteiket ismerhetjük meg, hanem a szerzőket is. Március 28-án Háy János, József Attila-díjas író, költő volt az est egyik vendége, s a kiadó sorozatszerkesztője, Asztalos Emese kérdezte őt a Vietnám – Teli bőrönd üres szív című művéről. A Poketnál megjelent zsebkönyvet maga a szerző illusztrálta, s ezeket grafikákat külön kiállítva megtekinthettük a K11-ben. Az eseménynek volt egy másik vendége is, Kollár-Klemencz László, aki egy szál gitáron előadott dalaival tette még hangulatosabbá az estét.

Háy János a vietnámi magyar nagykövet felkérésére utazott Vietnámba néhány éve, s ottani élményeiről szól a könyv. Amely – ahogy beszélgető társa kiemelte – egyfajta „anti-útikönyv”: nem a csalogató egzotikus távol-keleti látványosságok leírása, hanem egy izgalmas, érzelmes belső utazás krónikája. Olyan mély és fajsúlyos gondolatokkal, sok-sok humorral, ami letehetetlenné teszi ezt a pici könyvet. Az a jó, ha mindig ott lapul a zsebünkben.

A Poket-estek legközelebbi vendége a K11-ben, április 25-én, Szabó Borbála lesz, aki a Nincsenapám, seanyám című regényéről fog mesélni. A szerzők az est végén dedikálnak is, és szívesen válaszolnak az olvasók kérdéseire. 

Galéria ehhez a cikkhez

kohezios_alap