• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2023. október. 03. kedd
  • 0

Erzsébetváros tele van ismeretlen ismerősökkel: Soós Fotó

Talán nem is létezik olyan erzsébetvárosi lakos, aki ne sétált volna már el a Wesselényi utcai Soós Fotó előtt.
title image

Talán nem is létezik olyan erzsébetvárosi lakos, aki ne sétált volna már el a Wesselényi utcai Soós Fotó előtt. És biztosan sokan vannak, akik már voltak is bent, és ha voltak bent, valószínűleg találkoztak a tulajdonossal, Soós Andrással is, aki több mint 40 éve nyitotta meg az üzletét, ahol azóta is használt fotós cikkeket és egyéb tárgyakat árul.

András, Mohácsról költözött fel Pestre, az Ofotértnál dolgozott, ott kereste fel a vezérigazgatót az ötletével, hogy nyissanak egy fotós üzletet, amit aztán a rendszerváltás után saját kezébe vett. Az üzlet ekkor az ötödik kerületi József Attila utcában, egy aprócska helyiségben volt, ahol több mint 30 évig működött. Az önkormányzat azonban egyszer csak felmondta a szerződését, ekkor találta meg a cég új otthonát Erzsébetvárosban. Szeret is azzal viccelni, hogy a Bazilika mellől a Zsinagógához költözött, így kerek a történet.

Erzsébetvárosban kelt igazán életre a Soós Fotó, nem csak a nagyobb üzlethelyiség méretéből fakadó plusz lehetőségek, de a sokkal izgalmasabb, érdeklődőbb vevőkör miatt is. András annak idején letette a voksát az analóg fotózás mellett, és nagyon jól tette, ugyanis elmondása szerint a fiatalok újra felfedezik ezt a műfajt, ennek köszönhetően egyre népszerűbbek az analóg eszközök.

A Soós Fotó aukciókat is szervez, ahol igazi ritkaságokhoz is hozzá juthatnak az emberek, sőt, szuperül működő webshopjuk is van, ahol kedvükre válogathatnak a vevők, de még online árvezéseket is csinálnak, hogy mindenkinek lehetősége legyen részt venni ezeken, bárhol is vannak a világban.

Erzsébetváros tele van ismeretlen ismerősökkel.

Olyan emberekkel, akik részei a mindennapjainknak, és akikről annak ellenére, milyen gyakran látjuk őket, szinte semmit sem tudunk. Ebben a sorozatban olyan erzsébetvárosi szolgáltatások és üzletek tulajdonosait mutatjuk be nektek, amelyekben már nagy valószínűséggel ti is megfordultatok.

És ha tetszik nektek ez a sorozat, akkor arra kérünk titeket, hogy ajánljatok nekünk olyan embereket, üzleteket, szolgáltatásokat a kerületből, akiknek érdekel a története, akikről szeretnétek többet megtudni általunk.

Galéria ehhez a cikkhez

kohezios_alap