• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2023. július. 28. péntek
  • 0

Erzsébetváros tele van ismeretlen ismerősökkel: Frici Papa Kifőzdéje

Miért pont Frici Papa? Nos, Frici papa Gábor, és testvére édesapja, és bár az éttermet nem ő irányítja, hanem a két fia, a nevét bizony ő kölcsönözte neki, Gábor feleségének javaslatára.
title image

Aki Erzsébetvárosban lakik, annak ismerősen cseng a Frici Papa étterem neve. Ha nem is kóstolta még eszméletlen finom és megfizethető fogásait, biztosan elsétált már a Király utcán előtte.

De kezdjük az elején: Miért pont Frici Papa? Nos, Frici papa Gábor, és testvére édesapja, és bár az éttermet nem ő irányítja, hanem a két fia, a nevét bizony ő kölcsönözte neki, Gábor feleségének javaslatára.

Gábornak ez az első igazi étterme, előtte büféi voltak. A célja az volt, hogy egy normális kifőzdét csináljon, olyat, ahol olcsó és finom az étel, kényelmes a szék, nincs tálca, kedvesek a felszolgálók. Ez egyértelműen sikerült neki.

A Frici papában egyszerűen megáll az idő. Ez nem csak azért van, mert hihetetlenül jó hangulat, kedves felszolgálók és barátságos környezet várja a vendégeket, hanem azért is, mert a nyitás óta, 27 éve ugyanaz a két szakács készíti a fogásokat. Azokat a fogásokat, amiket mindenki ismer és szeret, ezért az étlapon a kezdetektől megtalálhatók. Házias ételek, kiváló minőségű alapanyagokból, jó ízléssel és szeretettel elkészítve. Legnépszerűbb ételeik a gulyásleves és a brassói, de beszélgetésünkkor Gábor épp csirkeszárnyat fogyasztott ebédre - egyébként ő is minden nap itt eszik.


Nem csoda, hogy a hely ilyen szerethető, rövid beszélgetésünk alatt Gáborról kiderült, hogy hatalmas szíve van, tele van élettel és vidámsággal, ami szerencsére az összes kollégájáról is elmondható. Frici papa biztosan nem bánta meg, hogy a hely az ö nevét viseli - egy biztos, minden nap a róla elnevezett kifőzdéből kapja az ebédet és a vacsorát ;)

Erzsébetváros tele van ismeretlen ismerősökkel.

Olyan emberekkel, akik részei a mindennapjainknak, és akikről annak ellenére, milyen gyakran látjuk őket, szinte semmit sem tudunk. Ebben a sorozatban olyan erzsébetvárosi szolgáltatások és üzletek tulajdonosait mutatjuk be nektek, amelyekben már nagy valószínűséggel ti is megfordultatok.

És ha tetszik nektek ez a sorozat, akkor arra kérünk titeket, hogy ajánljatok nekünk olyan embereket, üzleteket, szolgáltatásokat a kerületből, akiknek érdekel a története, akikről szeretnétek többet megtudni általunk.

kohezios_alap