• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2023. június. 29. csütörtök
  • 0

Értéktár est a legnépszerűbb Budapest történésszel

Az irodalom- és Budapest történészt Szücs Balázs virággal köszöntötte a keddi értéktár esten.
title image

Értéktár est a legnépszerűbb Budapest történésszel

Rocksztárhoz illő taps és hatalmas tömeg fogadta Saly Noémit, a Csányi 5 egyik kedvenc, visszatérő előadóját.

Az irodalom- és Budapest történészt Szücs Balázs virággal köszöntötte a keddi értéktár esten, melyre mint mindig, ezúttal is zsúfolásig telt az aula. A szervezők még a kávézóból is kihordták a székeket, hogy mindenki le tudjon ülni.

„Csodálatos előadónőnk van” – fogalmazott a kulturális alpolgármester, aki bevezetőjében a soron következő értéktáras programokra hívta fel a figyelmet:

Július 7-én és augusztus 10-én Eklektikus Erzsébetváros címmel helyismereti sétára várják az érdeklődőket, a „bóklászást” Bóka B. László színház- és helytörténész vezeti.

A szeptemberi értéktár esteken Rejtő Jenőre, Tabányi Mihályra, Kalmár Pálra is emlékeznek majd, ide várják Thuróczy Gergelyt, Fesztbaum Bélát, Alfonzót pedig a kerületi artistaképző (BIAK) növendékei idézik meg.

A csodálatos Saly Noémi pedig ezúttal is lenyűgözte közönségét felkészültségével, tudásával és humorával: régi, erzsébetvárosi nyarakról, az olvadó aszfalt népének kikapcsolódási lehetőségeiről mesélt hallgatóságának.

Megtudtuk tőle azt is, hogy befejezte legújabb könyvét, melyben a Margitszigeti Nagyszálló 150 éves történetét dolgozta fel.  


kohezios_alap