• írta Buják Attila
  • 2023. szeptember. 29. péntek
  • 0

Elkészült a Nefelejcs utcai ház felújítása, költözik a Családok Átmeneti Otthona

Ami márciusban elkezdődött, most célegyenesbe ért. Hamarosan felújított épületbe költözik a Családok Átmeneti Otthona.
title image

Műszaki átadás

Elkészült a Nefelejcs utcai ház felújítása, költözik a Családok Átmeneti Otthona

Ami márciusban elkezdődött, most célegyenesbe ért. Hamarosan felújított épületbe költözik a Családok Átmeneti Otthona. A CSÁO 2006 óta van jelen a Kertész utcában. Olyan szociális gondokkal küzdő családok kaptak itt helyet, amelyeknél fennállt a veszély, hogy a gyerekek állami gondozásba kerülnek a rossz lakásviszonyok miatt. A CSÁO másfél évig nyújt menedéket. A családok a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató támogató levelével kerültek a Kertész utcába, ha a feltételeknek megfeleltek. (Munkahely, kötelező takarékosság, együttműködési készség, a gyerekek Erzsébetvárosban járnak iskolába, óvodába.) Az önkormányzat nemrég döntötte el, hogy a Kertész utcából a Családok Átmeneti Otthona egy felújítandó épületbe, a Nefelejcs utca 63-ba költözik. Az Erzsébetváros tulajdonában lévő társasház tíz éve használaton kívül, leromlott állapotban állt. Márciusban indult a beruházás. A műszaki átadás-átvételre most került sor. Az önkormányzat vezetői közül többen is megjelentek, köztük Niedermüller Péter polgármester és Szücs Balázs alpolgármester. Megújult a belső és a külső homlokzat, a tetőszerkezet, a függőfolyosók, új nyílászárókat kapott az épület, zöldítették az udvart, a ház teljeskörű energetikai korszerűsítésen is átesett.

– Amikor márciusban a beruházás elkezdődött – mondta Niedermüller Péter – mást nem találtunk, csak romokat, koszt, összevisszaságot. Az épület tíz év alatt lepusztult, tönkrement. Most elmondhatjuk, elkészült a teljes felújítás a tetőszerkezettől az elektromos hálózatig. Így jött létre a nyolc teljesen új lakás, amit átadhatunk a Családok Átmeneti Otthonának. A határidő sem volt akadály. Erzsébetváros büszke lehet a munkára. Bízom abban, hogy az átköltöző családok megtalálják majd helyüket.

Tóth Éva, a CSÁO vezetője meghatottan mondta: „Számukra ez megvalósult álom. Nagy előrelépés, hogy minden családnak külön konyhája, fürdőszobája lesz. A Kertész utcában ez gondot okozott. Most már csak rajtunk múlik, hogy kiegyensúlyozottan éljünk. Köszönjük. Hamarosan költözünk.”

Galéria ehhez a cikkhez

kohezios_alap