• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2024. március. 18. hétfő
  • 0

Elindítjuk a Zöld előkert programot!

Erzsébetvárosban egyértelműen elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy kerületünket talajkapcsolatos fákkal és ágyásokba ültetett növényekkel varázsoljuk zöldebbé.
title image

Elindítjuk a Zöld előkert programot! – Társasházak, lakóközösségek, intézmények jelentkezését várjuk

Erzsébetvárosban egyértelműen elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy kerületünket talajkapcsolatos fákkal és ágyásokba ültetett növényekkel varázsoljuk zöldebbé. Ugyanakkor sajnos vannak olyan utcák, ahol erre nincs lehetőség vagy olyan mértékű átalakításra lenne szükség, amit belátható időn belül szinte képtelenség megoldani. Ezért hirdetjük meg a „Zöld előkert” programot lakóközösségek, társasházak és intézmények számára.

A program célja, hogy a társasházak előtti területet, ahol lehetséges és a lakók igénylik, közösen zöldítsük. A jelentkezőkkel közösen a helyszínek körülményeit figyelembe véve felmérjük a lehetőségeket, meghatározzuk a megfelelő növényeket, majd ezen tervek alapján mi adunk ingyenesen 3-6 ültetőedényt. Ezt követően is számíthatnak a szakembereinkre, akik az ültetés alkalmával is segítséget nyújtanak a jelentkezőknek. A lakóközösségnek a növények költségeit kell biztosítania, illetve vállalnia kell azok gondozását.

Zöldítsük tovább közösen Erzsébetvárost!

A jelentkezéseket a [email protected] e-mail címre várjuk.

kohezios_alap