• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2023. július. 11. kedd
  • 0

Egészséges Erzsébetvárosért díjazott: Dr. Kazayné Dr. Klement Orsolya

2023-ban a gyermekfogászati alapellátás vezetőjének ítélték meg az Egészséges Erzsébetvárosért díjat.
title image

Egészséges Erzsébetvárosért díjazott:

Dr. Kazayné Dr. Klement Orsolya

A kerületi gyerekek nem félnek a Fogmanótól

A Semmelweis-naphoz kapcsolódóan az - önkormányzat döntése alapján - 2023-ban a gyermekfogászati alapellátás vezetőjének ítélték meg az Egészséges Erzsébetvárosért díjat.

A kitüntetést a K11-ben adta át Niedermüller Péter az ünnepeltnek, akit az alkalomra kollégái és barátai is elkísértek.

"Gyerekkoromban engem a fogorvossal lehetett megrémiszteni. A legfontosabb, hogy egy fogorvos szeretettel, empátiával forduljon a gyerekek felé" - fogalmazott a polgármester a doktornőre nézve, aki mosolygós és zökkenőmentes ellátást biztosít kollegáival a kerületben. Mert: "kedvességével és tapasztalatával megtalálja a közös hangot, amitől a gyerekek félelme elmúlik."

Niedermüller Péter elmondta még, hogy büszke az erzsébetvárosi háziorvosokra, fogorvosokra, szociális gondozókra, akik miatt jól müködik az ellátórendszer.

"Az egészségügyi ellátásnak itt a helye, nem hagyjuk, hogy lépésről lépésre elvegyék tőlünk" - tette hozzá a védőnői szolgálat központosítására utalva.

Dr. Kazayné Dr. Klement Orsolya 2014. óta vezeti a gyerekfogászati alapellátást, a Bischitz központban. Ezen túl aktívan részt vesz az iskolafogászat munkájában, és a kerületi bölcsődékben, óvodákban évek óta oktatja a gyerekeket a helyes fogmosásra.

A díjátadón Lőrincz Álmos előadóművész (Quack zenekar) énekelt a díjazottnak és az őt ünneplő közösségnek.


kohezios_alap