• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2022. december. 19. hétfő
  • 0

Akik megnyerték a Szabad a Színpadot: Bemutatkozik a QUACK

December 23-án várunk mindenkit a Madách térre, 30-án a lemezbemutató koncertünkre, Tatára!
title image

Akik megnyerték a Szabad a Színpadot: Bemutatkozik a QUACK

December 23-án várunk mindenkit a Madách térre, 30-án a lemezbemutató koncertünkre, Tatára!

 

Lőrincz Álmos énekes, szövegíró:

„A QUACK egy alterpop – bármit is jelentsen ez – zenekar. Nehéz helyzetben vagyok, amikor kérdezik, milyen zenét játszunk. Egyelőre nincs két ugyanolyan dalunk, egyszerűbb pár dalunkat meghallgatni, mint bekategorizálni, mi is ez. A hangszerelésünk dob, basszus, gitár, akusztikus gitár, ének, vokál, ez egészül ki nagyobb koncertekre és lemezre billentyűvel, plusz vokállal, és egy szexi fúvósszekcióval összetéveszthetetlenné téve ezzel dalainkat a magyar könnyűzenében. Mondjuk egyelőre még nincs is ki összetévesszen minket. J J J

Első nagylemezünk december 30-án jelenik meg, Tatán, a Peron központban tartjuk a bemutató koncertet. Kedvcsinálóként, itt a friss, ropogós videoklipünk a jövő filmes csillaga, Bukowski Márk rendezésében, aki nem mellesleg a testvérem és Skóciában él, ott végzett filmes szakon, az egyetemen. Ezek a dalok aktuális képet adnak a zenekarról, bár nem érjük magunkat utol az új ötletekkel, amik lehet, kicsit más irányba mozdítanak minket.

Péterfy Bori személye volt a hívó szó számunkra, a szakma ilyen jelentős alakja előtt mindenképpen szerettünk volna játszani, ezért jelentkeztünk a Szabad a Színpadra. A tehetségkutatók sosem álltak messze tőlünk, az Öröm a zene állomásain pallérozódtunk, részben ennek hatására lett tíz fős a csapat.

A Szabad a Színpad versenyre utolsó pillanatban jelentkeztünk, mert aznap csak ketten értünk rá Daróczi Bencével. Célnak azt tűztük ki, hogy leteszteljük a dalok nyersebb, akusztikus változatait is, vajon működnek-e a zenei körítés nélkül. Mielőtt zenélni kezdtünk Bori konferált fel minket, aki persze nem kapta meg az infót: a beküldött felvételekhez képest nyolc embert otthon hagytunk, mint Kevint a családja minden évben Karácsonykor. Rá is kérdezett, szóval éreztük, hogy ez „hit or miss” (bejön vagy nem) szituáció lesz. Szerencsére így is sikerült meggyőzni a zsűrit, és a közönséget egyaránt a visszajelzések alapján. A színpadon az első helyezést vehettük át a program végén, viccelődtünk is, hogy mindenkit kirúgunk a bandából, ha ilyen jól megy nélkülük.

De ahogy ezt elmondtuk ott: Semmi nem hasonlítható ahhoz az érzéshez, amikor megtöltjük a nagyszínpadot, és sokan muzsikálunk, így bár nagyobb bátorsággal vállalunk ezentúl akusztikus fellépéseket, a fő vonal továbbra is a nagyzenekar.

Decembert régóta tervezzük, rengeteg a munka még mindig a lemezzel, a koncertre való előkészületekkel. Igyekszünk minél több embert elérni a közösségi oldalakon, ám hogy ne felejtsék el kedves arcainkat, az Erzsébetvárosi Adventen 23-án mutatjuk meg magunkat, ez utóbbi a nyereményünk része volt.

Januártól stabilizálódunk, összerakjuk a tavaszi koncertanyagot, nekilátunk az új daloknak, és saját magunkat is meglepjük, úgy futunk be.

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésüket, hallgassanak minket, és jöjjenek következő koncertjeinkre!”

A QUACK zenekar nevében:

Lőrincz Álmos énekes, szövegíró

kohezios_alap