• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2024. február. 08. csütörtök
  • 0

A heti betevőt az Akácos udvarban szolgálják fel

Február 18-án 13 órakor már új helyükön, az Akácos udvarban kínálják ebéddel vendégeiket a Heti Betevő Egyesület munkatársai.
title image

A heti betevőt az Akácos udvarban szolgálják fel

Február 18-án 13 órakor már új helyükön, az Akácos udvarban kínálják ebéddel vendégeiket a Heti Betevő Egyesület munkatársai. Átmenetileg a Csányi utca 6. udvarán folyik az ételosztás, de mostanra az önkormányzat megtalálta a megfelelő helyet a méltóbb étkeztetéshez.

„A csapat egy évtizede oszt ételt hajléktalanoknak és nehéz helyzetben lévő családoknak Belső-Erzsébetvárosban. Mivel januárban végre elkezdhettük a Klauzál tér felújítását, ígéretet tettünk rá, hogy új helyet találnunk a Heti Betevőnek” – mondta Niedermüller Péter.

 Az Akácfa utca 61. lesz a helyi bázisuk októberig, ez már bizonyos: kezet adott rá a polgármester Tóth Gergő társelnöknek, a helyszínen.

Az Év Fővárosi Civil Szervezete díjjal február elején kitüntetett közösség mintegy 350 rászorulót ültet asztalhoz vasárnaponként a kerületben. Az egyesület missziója szerint: Legalább hetente egyszer mindenkinek jár egy tartalmas, többfogásos ebéd!

A Klauzál tér felújítása alatt a heti igényes betevőt tehát az Akácos udvarban szolgálják fel.

A hangulatos teret körbeölelő épületben régen idősklub működött. 


kohezios_alap