• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2023. október. 04. szerda
  • 0

Ebösszeírás Erzsébetvárosban!

Felhívás a kerületi ebtartók, ebtulajdonosok felé kötelező adatszolgáltatásra!
title image

2023. évi ebösszeírás Budapest VII. kerületében

Felhívás a kerületi ebtartók, ebtulajdonosok felé kötelező adatszolgáltatásra

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat - ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel - három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

A kerületi önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából. Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a kerületi önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A fentiek értelmében Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal 2023. október 5-től 2023. december 31-ig ebösszeírást tart.

Az ebösszeírás során önbevallással, minden egyes kutyáról külön szükséges az adatszolgáltatási kötelezettségnek eleget tenni az oltási könyvben szereplő adatok alapján, amit teljesíthetnek:

-          Online adatlap kitöltésével:

az E-önkormányzati portál oldalán az önkormányzati ASP-rendszeren keresztül. Az online ügyintézéshez Ügyfélkapus azonosítás (Ügyfélkapu) szükséges. Az online adatlap elérhetősége.

-          Vagy hagyományos papíralapú adatszolgáltatással, adatlap nyomtatványon:

Az adatlap megtalálható a www.erzsebetvaros.hu weboldalon vagy személyesen is átvehető a Budapest VII. ker. Erzsébet krt. 6. és Garay utca 5. szám alatti ügyfélszolgálatokon ügyfélfogadási időben (K: 08.00-12.00., Sze: 8.00-12.00; 13.00-18.00, Cs: 13.00-16.00).

A papíralapú nyomtatvány beküldhető:

-elektronikus úton (szkennelve) az [email protected] e-mail címre, vagy

-postai úton a Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Ügyfélszolgálati Irodája levelezési címére (1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.), vagy

- személyesen is leadható a Hivatal fenti ügyfélszolgálatain, ügyfélfogadási időben.

Felhívom az ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatás az Ávt. 42/B. § (5) bekezdése alapján kötelező.

Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása 30 ezer forint állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után. 

kohezios_alap