Tervezzük meg együtt a megújuló Klauzál teret!

A Klauzál téren minden lehetőség adott arra, hogy Erzsébetváros ékkövévé alakítsuk. Egy kis zöld oázissá a belváros közepén: játszótérrel, sportpályával, kutyafuttatóval, zöldfelülettel. A tökéletes családi délelőttök színterévé, a kutyagazdik belvárosi találkozóhelyévé, randihelyszínné vagy csak egy olyan ponttá, ahová kiülhetünk egy könyvvel élvezni a természetet és a napsütést.

Tavaly már számos online és offline felületen kikértük a lakók véleményét arról, pontosan hogyan képzelik el a felújított teret. Az ötleteket összegeztük, majd átadtuk egy szakértő csapatnak, amelynek tagjai profi tervekkel álltak elő.

A téren épül majd öntöttgumi-burkolatos játszótér, ami nem csak környezetbarát, de biztosságosabb is a gyerekek számára, lesz innovatív többfunkciós sportpálya és fitnesz park. Természetesen a kutyafuttató is megújul, talaja ebbarátabb lesz, több játékkal a belső térben, illetve megmarad a zsilipes beléptető rendszer is.

Nem titok, mennyire fontos számunkra a kerület parkosítása, zöldítése, így a megújult Klauzál téren 36%-ról 52%-ra növeljük a zöldfelületek arányát.

A következő hetekben-hónapokban lehetőségük lesz megnézni a már említett terveket, véleményt mondani róluk és kérdőív formájában szavazni arról, pontosan mit és hogyan szeretnének látni a téren.

Május 14-én, szombaton pedig egy családi napot is tartunk, amelyen minden lakó nyíltan beszélgethet az új tér tervezőivel, a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület munkatársaival és az önkormányzat felelős kollégáival is, természetesen emellett rengeteg családi programot szervezünk majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Kérdéseiket és további ötleteiket várjuk a [email protected] e-mail címre.

A látványterveket alább tekinthetik meg, a felújítással kapcsolatos fényképeket  az önkormányzat instagram és facebook oldalán is nyomon követhetik, a videókat pedig az önkormányzat youtube csatornáján tekinthetik meg.

A megújuló Klauzál tér tervei: 

Klauzál Fitness park

Klauzál tér kutyafuttató

Klauzál tér sportpálya A verzió

Klauzál tér sportpálya B verzió

Klauzál téri játszótér

kohezios_alap