• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2022. június. 03. péntek
  • 0

Verseskötet és díszpolgári cím a 75. születésnapra

Lukács Sándor szerelmes verseit feleségéhez, a gyönyörű Marihoz írja
title image

Verseskötet és díszpolgári cím a 75. születésnapra

Lukács Sándor szerelmes verseit feleségéhez, a gyönyörű Marihoz írja

 

Szinte hihetetlen, de a Kossuth-díjas és Érdemes Művész, a Halhatatlanok Társulatának a tagja, sokunk férfiideálja idén ünnepli 75. születésnapját. Lukács Sándornak ebből az alkalomból jelent meg sorrendben a nyolcadik önálló verseskötete, amit a Fészek Művészklubban mutattak be. A színművész június elsejétől – számos elismerése mellett – a 13. kerület Díszpolgára is.

"Nem csak egy színész, aki verseket ír. Lukács Sándornak a költészet önálló műfaja" – fogalmazott Gróh Gáspár irodalomtörténész, kritikus a Kellér szalonban, ahol az első sorban, szemben a színművésszel foglalt helyet gyönyörű felesége.

A bemutatón az is kiderült, hogy 47 éve házasok, s szerelmes verseit a mai napig Marihoz írja.

Kövesdy Zsuzsanna, szerkesztő, a régi barát beszélgetett új könyvéről Lukács Sándorral, aki jellegzetes, bársonyos hangján több írását is felolvasta a lelkes közönségnek. A Kikötő című kötethez – ami a Nap Kiadó gondozásában jelent meg – CD is tartozik, exkluzív ajándékként, melyen szintén a szerző előadásában hallgathatók meg a versek.

Elhangzott, hogy szeretet és szerelem, az egyetemes összetartozás reménye jelenik meg a művekben. A hitért folytatott mindennapok harcáról szól a Kikötő.

Lukács Sándorral interjút készített az Erzsébetváros újság: aktuális gondolatait a születésnapjáról, az évek múlásáról, a kikapcsolódás öröméről és arról, hogy miért is fontos számára kerületünk – nyári lapszámunkban olvashatják majd el.

Lukács Sándor: Számomra

Marinak

Ha reggelente hajad fésülöd,

jómagam még álmaimban járok.

Elképzelni se tudnám soha

a kietlen, nélküled-világot –

 

Számomra nincs több

és nincs kevesebb nálad.

Az elszürkülő perc is felragyog,

ha mosolyogsz és hozzám ér a vállad – 

kohezios_alap