• írta Buják Attila
  • 2022. szeptember. 13. kedd
  • 0

Vasárnap - Civil Korzó a Madách téren

Szeptember 18-án délelőtt 10-kor nyit a Madách téren a Civil Korzó, az Erzsébetvárosban működő civil szervezetek, művészeti, emberbaráti, kulturális egyesületek fesztiválja.
title image

Ajánlják magukat

Vasárnap - Civil Korzó a Madách téren

Szeptember 18-án délelőtt 10-kor nyit a Madách téren a Civil Korzó, az Erzsébetvárosban működő civil szervezetek, művészeti, emberbaráti, kulturális egyesületek fesztiválja. Délután kettőtől a program a Judafesttel folytatódik. Az újítás ezúttal az, hogy a bensőségesebb, „beszélgetős” programokat a Gozsdu udvarban felállított Kisszínpadon tartják. A kisszínpad 11-től 18 óráig működik. A hagyományoknak megfelelően a Madách téren állítják fel a kerületben működő civil szervezetek bemutatkozó sátrait. Tizenhét sátorban huszonöt szervezet mutatkozik be.

A nagyszínpad programjai 10-től délután 2-ig.

10.00 – Szücs Balázs alpolgármester köszöntője.

10 05 - A Molnár Antal Zeneiskola műsora. Az iskola új, Damjanich utcai otthonában kezdi a tanévet kitűnő szólistákkal érkeznek a Madách térre.

10. 30 - Közép-Európai Táncszínház. Improvizatív előadás keretében mutatják be programjukat. A kerületben, a Bethlen téri színházban működnek.

10. 50 - Bihari János Táncegyüttes. Országos hírű csapat, ezúttal a fiatal generáció mutatkozik be.

11.25 - Sabbathsong. Klezmer zenekar. Ezer szállal kötődnek Erzsébetvároshoz, már akkor felléptek a Civil Korzón, amikor még nem számított kerületi rendezvénynek.

11.50 - Metrum (Rozmán Lajos.) Erzsébetváros önkormányzata is támogatja őket. Vezető zenészük Rozmán Lajos klarinétművész szaxofonon is játszik.

12.15 - Szent Efrém Kórus. Az egyik legérdekesebbnek látszó előadás. Ők alapították a Hársfa utcában az ISON Klub nevű művészeti találkozóhelyet.

12.35 ­- Rendőrkórus. A BRFK énekegyüttesese. A Korzó régi részvevője.

13.00 - Chain Bridge Pop. A csapat érdekes alternatív zenét játszik. Frontemberük óvodai dolgozó, óvóbácsi.

13.40 – 14.25 - A Tóth Vera Kvartett negyvenöt perces műsora zárja a Civil Korzó zenei programját.  

A kisszínpad programjai a Gozsdu Udvarban, 11-től 18 óráig

11.00 – Bemutatkozik az JCC Budapest csoport. Borbás Gergő mutatja be őket.

12. 00 – Palánta Alapítvány.  Színvonalas bábelőadás. A Palánta Sorsfordító Alapítvány keresztény szellemű egyesület. A Piroska és a farkas előadása. 

13.40 – Apertúra Társulat bemutatkozása.

14.40 ­– A Kalamona Társulat musical részleteke ad elő. Művészeti vezetőjük Vas Zoltán Iván. Hat éve szerepelnek a kerületben.

15.40 – Húsz perc gitárzene.

16.40 - Zöldeb.  Hirbek Edina csapata. Kölyökkorú kutyazsonglőrök fellépése. Új szereplőkkel érkeznek, tavalyi sztárjaik azóta nagykutyák lettek.

17.40 – Fiatal drámaírók felolvasószínháza.

A műsorszámok között beszélgetés irodalmi ösztöndíjasokkal, többek között Závada Péterrel, Szíjj Ferenccel, Tamás Zsuzsával.

(A civil sátrak listáját, programjait az alábbi linken olvashatják.)    

kohezios_alap