• írta Sári Judit
  • 2022. július. 21. csütörtök
  • 0

Új információs táblák Belső-Erzsébetvárosban!

A most kihelyezett 70 darab információs tábla gyakorlatilag minden sarkon szembejön majd a szórakozni vágyókkal, előre figyelmeztetve arra, hogy itt jogszabályba ütközik, ha az utcán isznak, szemetelnek, hangoskodnak, és ennek a következménye szabálysértési bírság lehet.
title image

Új információs táblák Belső-Erzsébetvárosban!


Itt a nyár, a turistaszezon ezreket vonz a kerületbe naponta, és közülük nagyon sok látogatónak fogalma nincs arról, hogy Magyarországon, így Erzsébetvárosban is, milyen, jogszabályok által meghatározott közösségi elvárásoknak kell megfelelniük. Az ő tájékoztatásukra szerelt fel az Erzsébetvárosi Rendészet Belső-Erzsébetvárosban olyan tájékoztató táblákat, melyek magyarul és angolul megszövegezve, egyértelmű ábrákkal kiegészítve jelzik, hogy itt nem engedélyezett a közterületi alkoholfogyasztás, a közterület beszennyezése, vagy a hangoskodás és mások nyugalmának megzavarása.

-          „A szórakozó, bulizó vendégkör folyamatosan cserélődik, akit ma figyelmeztetünk arra, hogy nálunk közterületen tilos az alkoholfogyasztás, az holnapután, valószínűleg már egy másik országban józanul dolgozni megy. Tehát nekünk itt a mindennapokban kell újabb és újabb látogatókhoz eljuttatnunk az információkat. A most kihelyezett 70 darab információs tábla gyakorlatilag minden sarkon szembejön majd a szórakozni vágyókkal, előre figyelmeztetve arra, hogy itt jogszabályba ütközik, ha az utcán isznak, szemetelnek, hangoskodnak, és ennek a következménye szabálysértési bírság lehet” – mondta Sedlák Tibor rendészeti igazgató, hozzátéve, hogy kérik a lakosság segítségét is. Jegyezzék fel a 24 órában működő diszpécserszolgálat telefonszámát, illetve jelezzék levélben, ha problémákat tapasztalnak bizonyos utcákban. A rendszeresen bejelentett területek ellenőrzésére külön figyelmet fordít a kerületi Rendészet, melynek munkatársai szeptember közepéig minden csütörtök, péntek és szombat éjszaka megemelt létszámban járőröznek a kerületrészben. 

Tel: 06-1-461-90-40 (24 órás ügyelet)

E-mail: [email protected]

kohezios_alap