• írta Sári Judit
  • 2022. október. 11. kedd
  • 0

Új civil közösségi tér nyílik napokon belül Erzsébetvárosban!

Október 14-én 10 és 21 óra között nyílt napra várják az érdeklődő civil szervezeteket!
title image
Új civil közösségi tér nyílik napokon belül Erzsébetvárosban! A Nagy Diófa utca 34. szám alatti ingatlanrészt önkormányzatunk a Tér-Köz pályázaton elnyert forrásból újította fel, az üzemeltetésre kiírt pályázatot a Slam Poetry Magyarország nyerte el.

Október 14-én 10 és 21 óra között nyílt napra várják az érdeklődő civil szervezeteket, a terv az, hogy minél többen, és minél gyakrabban töltsék meg élettel, programokkal az egyelőre még névtelen civil pontot. A névtelenség már önmagában egy közösségi „esemény”, hiszen a névadó pályázatra bárki nyújthatott be javaslatot, sőt, a határidő meghosszabbításával még most is van erre lehetőség.

Október 20-ig gyűjtjük az ötleteket – tájékoztatott a civil tér vezetője, Bíró Dénes, hozzátéve, hogy a végleges döntés nem az egyesületük kezében van, nyilvános szavazáson dől majd el, melyik névötlet a legnyerőbb, legmenőbb, melyikre szavaznak legtöbben. - Bárki ötletelhet és szavazhat, mindenki részvételére számítunk. Nyílt napunkra és az október 26-ára tervezett megnyitó eseményre is szeretettel várjuk a látogatókat. Akit érdekelnek programjaink, eseményeink, kövesse Facebook oldalunkat, illetve meghirdetett eseményeinket.

Névadó pályázat űrlapjának linkje

Facebook elérhetőség és program

Bíró Dénes vezetésével egy olyan barátságos, nyitott helyiség várja a kerületi civileket, ami lehetőséget nyújt akár zárt, akár nyilvános programjaik megvalósítására. Az új civil központban a 7. kerületi civil szervezetek számára ingyenes teremhasználatot biztosítanak, ehhez mindössze regisztrálnia kell magát a civil szervezetnek, az önkormányzat honlapján, az alábbi linken.

Maga a terem nem túl nagy, mindössze 35 négyzetméter, de a lakályos mégis célszerű berendezés mellett a civil szervezetek számára biztosítani tudják a hangosítást, projektort, laptopot, és akár nyomtatót is. Bíró Dénes a tájékoztatóul kiküldött körlevelében arra is felhívta a figyelmet, hogy a helyiség foglalási szabályait az igényekhez mérten alakítják majd ki, a jelentkezések alapján töltik fel a foglalási naptárat, és a lehetőségekhez mérten havi, kétheti, akár heti rendszerességgel is szívesen fogadnak be programokat egy-egy szervezettől.

Ne feledjék, 14-én nyílt nap, 26-án megnyitó, addig is szavazzanak az új közösségi tér nevéről! 

kohezios_alap