• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2022. október. 12. szerda
  • 0

Tájékoztató a családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezmények érvényesítéséhez szükséges hatósági bizonyítvány kiadásáról

title image

Tájékoztató a családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezmények érvényesítéséhez szükséges hatósági bizonyítvány kiadásáról

 

Tisztelt VII. kerületi polgárok!

Magyarország Kormánya 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendeletével módosította a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből megvalósuló tetőtérbeépítésekre vonatkozó kedvezmények bevezetése érdekében az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendeletét. A módosított 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet itt olvasható teljes terjedelmében.

Ennek alapján ha a társasháznak-, lakásszövetkezetnek nem minősülő ingatlanon belül több, de legfeljebb négy önálló lakás rendeltetési egység található, a települési önkormányzat jegyzője kérelemre 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a lakás rendeltetési egységek számáról.

Fentiek alapján társasházon és lakásszövetkezeten belül elhelyezkedő ingatlanokra (lakásokra) nem vonatkozik a rendelet, így arra hatósági bizonyítvány nem adható!

Amennyiben olyan ingatlannal rendelkezik mely a fenti kritériumokon kívül megfelel a rendeletben előírtaknak a hatósági bizonyítvány iránti kérelmet E-papír alkalmazáson keresztül hivatali kapun, vagy papír alapon, postai úton (Levelezési cím: 1073 Budapest, Erzsébet körút 6.), vagy személyesen a Budapest VII. kerületi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Ügyfélszolgálati Irodáin (1073 Budapest, Erzsébet körút 6. vagy 1076 Budapest, Garay utca 5.) lehet benyújtani. Kérelmükhöz a hatósági bizonyítvány kiadásának elősegítése érdekében lehetőség szerint kérjük, hogy fotódokumentációt, meglévő alaprajzot, egyéb rendelkezésre álló az üggyel összefüggő dokumentumot csatoljanak.

Felhívjuk minden kérelmező figyelmét, hogy a hatósági bizonyítvány csak akkor adható ki, ha az igazolni kívánt lakás megfelel az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet (OTÉK) 105. §-a szerinti követelményeknek és az önálló rendeltetési egység fogalmának! Az OTÉK itt olvasható.

A kerületi szabályozás értelmében lakás rendeltetés minimális alapterülete 30 m2, amelyben legalább 1 db lakószoba alapterülete a 16 m2 alapterületet meg kell haladja.”

 

Budapest, 2022. szeptember 15.

                                                                                              Tóth László sk.

                                                                                                       jegyző

kohezios_alap