• írta Adminisztrátor
  • 2020. szeptember. 18. péntek
  • 1

Szeptember 21-től kezdődik a forgalomcsillapítás második szakasza Belső-Erzsébetvárosban

Szeptember 21-től kezdődik a forgalomcsillapítás második szakasza Belső-Erzsébetvárosban
title image

Szeptember 21-től kezdődik a forgalomcsillapítás második szakasza Belső-Erzsébetvárosban

Ahogy korábban is írtuk folyamatosan figyeljük a visszajelzéseiket, és ehhez igyekszünk alakítani azt a forgalmi rendet, amely a leghatékonyabban segítheti Önöket. Fontos szempont továbbá, hogy azoknak, akik csak át akarnak haladni Belső-Erzsébetvároson, de nem itt van dolguk, jobban megérje a főútvonalakat használni.

Bár a teszt időszak október 31-ig tart, Önök már most több fontos problémára felhívták a figyelmünket, amelyeket igyekszünk figyelembe venni.

Röviden arról, hogy mik voltak az Önök jelzései, és milyen megoldást találtak rá a szakemberek:

1. Jelzett probléma: a kisebb utcákban, mint a Kisdiófa utca, Holló utca, Klauzál utca, (illetve a VI. kerületi szakaszon a Káldy Gyula, Székely Mihály utca megnőtt a forgalom és a zajszennyezés.

Megoldások:

  • A Király utca iránya megfordul a Kisdiófa utca és a Nagymező utca között, amivel tehermentesíteni tudjuk a Kisdiófa utcát.
  • A Király utca iránya a Székely Mihály utca és a Holló utca között visszafordul a korábbi, augusztus 10-e előtti irányba. Ezzel a megoldással tehermentesíteni tudjuk a Holló u. forgalmát.
  • A Király utca Kiskörút felőli végébe – a Rumbach Sebestyén utcai mélygarázs lehajtójától – csak engedéllyel lehet behajtani. Az engedély kiadásával kapcsolatban hamarosan bővebben is írunk.
  • A Káldy Gyula utca közlekedési iránya megfordul, egyúttal új hurokútvonal alakul ki a Paulay Ede utca – Székely Mihály utca – Király utca – Káldy Gyula utca útvonalon.
  • A Klauzál tér két oldalán, és a Nyár utca, Klauzál utca egyes szakaszain megfordul a forgalom iránya.

2. Jelzett probléma: bizonyos helyeken balesetveszélyesen haladnak az autósok

Többen panaszkodtak, hogy sokan száguldanak a Klauzál u. – Dohány u. kereszteződésben, és balesetek is előfordulnak. 

Ennek megoldására a Klauzál utca Wesselényi utca és Dohány utca közötti szakaszán a parkolósáv az utca középső szakaszán átkerül a másik oldalra. Emiatt a forgalmi sáv kanyargósabb lesz, ami megakadályozza, hogy túl gyorsan menjenek az autósok.

Panasz érkezett arra is, hogy ha a Wesselényi utcában áll a kocsisor, akkor néhány autós bevág a Kéthly Anna teret övező széles járdára. Ennek a problémának a megoldására fizikai akadályokat helyezünk el a Kéthly Anna tér Rákóczi út felőli szerviz útjának Klauzál utca felőli végén.

3. Jelzett probléma: bizonyos központi helyek nehezen megközelíthetőek.

Megoldás:

A Klauzál téri Vásárcsarnok előtti térrész a Dob utca felől továbbra is megközelíthető marad, de a környező utcák irányának megfordítása miatt zsákutca lesz.

4. Egyéb változások a lakók visszajelzései alapján:

- A Dohány utcában a troli közlekedéssel szembefordított szakasza a Nyár utca és a Nagy Diófa utca közé kerül.

- A Dohány utca forgalmi rendjének változása miatt a Nyár utca és a Nagy Diófa utca Dohány utca és Rákóczi út közötti szakaszának egyirányúsága megfordul.

5. Bizonyos módosítások még tervezés alatt állnak, ezek a következők:

- Felülvizsgáljuk és szigorítjuk, hogy mekkora teherautóval, és milyen célból lehessen behajtani.

- A Vásárcsarnok és Klauzál tér kiskapuja között zebrát fogunk kialakítani.

Az első négy pontban leírt változtatások szeptember 21-én hétfőn lépnek életbe.

belsoerzsebet_nyomtatasra_A1
kohezios_alap