• írta Sándor Zsuzsa
  • 2022. szeptember. 14. szerda
  • 0

Szeptember 18-án vasárnap rendezik meg a Madách téren a 15. Judafestet

Az eseményt 14.30-kor Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármesterének és Kenesei Marcell, a JCC Budapest - Bálint Ház igazgatójának beszédei nyitják meg a Madách téri NAGYSZNPADON.
title image

Szeptember 18-án vasárnap rendezik meg a Madách téren a 15. Judafestet, amelynek témája a „Titkok és tabuk.” Vajon miért tartják sokan titokzatosnak a zsidó vallást?   Kinek mit jelent az, hogy zsidó? Komoly kérdésekre a szokásos könnyed fesztiválos hangulatban találhatunk válaszokat az idei Judafesten.

Az eseményt 14.30-kor Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármesterének és Kenesei Marcell, a JCC Budapest - Bálint Ház igazgatójának beszédei nyitják meg a Madách téri NAGYSZNPADON.

Ezt követi 14.45-kor a Döntések és választások című nyilvános beszélgetés arról, hogy zsidóként miként lehet élni ma Magyarországon? Az eszmecsere résztvevői:

Ausztrics Andrea, kreatív producer, a Marom Zsidó Kultúra 2028 projekt vezetője
Polnauer Flóra, énekesnő, kántor
Szilánk Zsuzsa, a Maimonidész Gimnázium operatív igazgatója
Radnóti Zoltán rabbi.

Moderátor: Borbás Gergő
15.45-kor Zsidó női szerepek régen és most címmel kezdődik egy újabb izgalmas beszélgetés arról, hogy a hagyományos zsidó női szerepek összehangolhatók-e a mai életvitellel? Moderátor: Ledniczky Lívia történész, az Izraeli Kulturális Intézet programigazgatója
beszélgetnek:
Hidas Judit író, szerkesztő
Fritz Zsuzsa, a Forrás Zsidó Tudásközpont vezetője
Frőlich Erika zsidó művelődésszervező

A Judafesten a gyerekeknek sem kell unatkozniuk: nekik ad koncertet 17 órától a Gryllus Vilmos.

Ennyi élmény után nem csoda, ha sokan megéheznek. Ne siessenek haza, mert 18 órától Mautner Zsófi és Steiner Kristóf fog közösen főzni, és persze lesz kóstoló is.  

Aki pedig jóllakott, biztos, nem fog egy grammot sem hízni, ha ott marad táncolni a Besh o DroM zenekar 19.30-kor kezdődő koncertjén. Készüljünk egy jó kis erzsébetvárosi bulira!

kohezios_alap