• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2022. október. 07. péntek
  • 0

Szabálysértésekkel, szabályszegésekkel kapcsolatos intézkedések

2022. szeptember 01. – 2022. szeptember 30. közötti időszak
title image

 

Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága

1076 Budapest, Százház u. 10.-18.

Tel.:06-1-461-9040 e-mail: [email protected]

 

 

2022. szeptember 01. – 2022. szeptember 30. közötti időszak:

 

 

            Szabálysértésekkel kapcsolatos intézkedés                                     681 eset

         Szabályszegésekkel kapcsolatos intézkedés                                       98 eset

         Vendéglátó egységek ellenőrzése                                            291 eset

Vendéglátó egységekkel kapcsolatos közigazgatási

hatósági eljárás kezdeményezése                                           46 eset       

Kerékbilincs alkalmazása                                                       421 eset

Lakossági bejelentések                                                    88 eset

Lakossági bejelentés miatt történt intézkedés                           88 eset

         Üzemképtelen személygépjármű elszállítása                            2 eset

 

                  

Egyéb események:

 

1.)  2022. szeptember 01. napján a délelőtti órákban lakossági bejelentés alapján kezdeményeztek intézkedést a közterület- felügyelők az Almássy téren egy hajléktalan személlyel szemben, akinek kutyája a téren tartózkodókat agresszív magatartásával veszélyeztette. A járőrök fellépésének következtében a személy a teret elhagyta, vele szemben helyszíni bírság kiszabására került sor.

 

2.)  2022. szeptember 02. napján a délelőtti órákban a Műveleti Központ munkatársa a térfigyelőn kamerán észlelte, hogy a Klauzál tér 1. szám előtt található elektromos kapcsolószekrényre egy férfi festékszóró palackot használva rongálást követ el. Azonnal értesítette a gépkocsizó járőri szolgálatot, majd folyamatosan követte a férfi mozgását. A közterület- felügyelők a folyamatos adatközlést felhasználva az Akácfa utca 32. szám előtt a szabálysértés elkövetőjét elfogták, majd a rendőrjárőrök kiérkezéséig visszatartották. A BRFK. VII. Kerületi Rendőrkapitányság beosztottjai a jogsértő cselekmény elkövetőjét előállították és vele szemben eljárást kezdeményeztek.

 

3.)  2022. szeptember 02. napján hajnali órákban a gépkocsizó járőrök állampolgári felkérésre intézkedést kezdeményeztek két, garázda magatartást tanúsító személlyel szemben, akik a Dob utca 30. szám előtt verekedtek. A közterület- felügyelők a további jogsértő cselekményt megakadályozták, az elkövetőket a rendőrjárőr kiérkezéséig a helyszínen visszatartották. A BRFK. VII. Kerülti Rendőrkapitányság járőrei az elkövetőket elfogták és eljárás kezdeményezése mellett előállították a rendőri szervhez.

 

4.)  2022. szeptember 09. napján az esti órákban a közterület- felügyelők az Almássy tér zárása során észlelték, hogy a téren tartózkodó egyik férfi ruházatában fegyvernek látszó tárgy látható, ezért rendőri segítséget kértek a helyszínre. A rendőrség kiérkezéséig a férfit mozgását figyelemmel kísérték, aki ezt észlelve megpróbálta a Wesselényi u. 59. sz. alatti társasház lépcsőházában a tárgyat elrejteni.

 

A kiérkező rendőrök a közterület- felügyelőkkel a lépcsőház átvizsgálását követően megtalálták az ott elrejtett tárgyat, amelyről megállapították, hogy emberi életet nem veszélyeztető, élethű utánzat, ezért további eljárás lefolytatására nem volt szükség.

 

5.)  2022. szeptember 15. napján a délutáni órákban a kerültre lecsapó vihar kidöntött egy fát a Klauzál téri közparkban, megrongálva annak kerítését és egy ott parkoló segédmotorkerékpárt. A közterület- felügyelők folyamatosan együttműködtek a károk elhárítását végző Erzsébetváros Kft. munkatársaival, biztosítva tevékenységüket és egész éjszaka felügyelték a területet.

 

6.)  2022.09.17. napján az éjszakai órákban lakossági bejelentés és saját észlelés alapján a Belső- Erzsébetvárosban fokozott ellenőrzést végrehajtó állományunk a Kéthly Anna téren és a Klauzál utcában két alkalommal kezdeményezett intézkedést az ún. „kocsmatúra” szervezőivel szemben.

 

7.)  2022. szeptember 26. napján a délelőtti órákban a Műveleti Központ jelzése alapján munkatársaink részt vettek egy, a lakásáról ismeretlen helyre távozó, önveszélyes állapotban lévő fiatalkorú hölgy felkutatásában. A járőrszolgálat a Rottenbiller utcában lévő felüljáró alatt találták meg, majd a további intézkedést átadták a kiérkező rendőrjárőröknek.

 

8.)  2022. szeptember 01. napja és szeptember 30. napja között munkatársaink 07:15 óra és 08:00 óra, valamint 13:00 és 14:00 óra közötti időszakban a Hernád utcában lévő Baross Gábor Általános Iskola és a Rottenbiller utcai Budapesti Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolája előtti gyalogos átkelő helyeknél biztosították a gyermekek biztonságos közlekedését.

 

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy Igazgatóságunk Műveleti Központjában szolgálatot teljesítő munkatársaink a kerületbe telepített 137 db. térfigyelő kamera alkalmazásával segítik a közterület- felügyelők és a rendőrök munkáját.

 

Szeptember hónapban 95 esetben közlekedési, 114 esetben közterületi alkoholfogyasztással és köztisztasági szabálysértésre utaló, valamint 22 esetben sürgős segítségnyújtásra vonatkozó jelzéssel segítették kollégáink a közterületi szolgálatot ellátó munkatársaik tevékenységét.

 

Továbbra is várjuk Erzsébetváros közrendje és köztisztasága érdekében tett bejelentéseiket a  0-24 órában működő +36 1 461- 9040 ügyeleti telefonszámunkon, vagy a diszpecser@evkf. hu e-mail címen.

 

                                                                  Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága

kohezios_alap