• írta Erzsébetváros Önkormányzata
  • 2022. május. 04. szerda
  • 0

Szabálysértésekkel, szabályszegésekkel kapcsolatos intézkedések

title image

Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága

1076 Budapest, Százház u. 10.-18.

Tel.:06-1-461-9040 e-mail: [email protected]

 

 

2022. április 01. – 2022. április 30. közötti időszak:

 

 

            Szabálysértésekkel kapcsolatos intézkedés                                        604 eset

            Szabályszegésekkel kapcsolatos intézkedés                                       286 eset

            Vendáglátó egységek ellenőrzése                                                      276 eset

Vendéglátó egységekkel kapcsolatos közigazgatási

hatósági eljárás kezdeményezése                                                           9 eset

Kerékbilincs alkalmazása                                                                  401 eset

Lakossági bejelentések                                                          289 eset

Lakossági bejelentés miatt történt intézkedés                         125 eset

            Üzemképtelen személygépjárművekkel kapcsolatos intézkedés              7 eset

 

                       

Egyéb események:

 

 

1.)    2022. április 07. napján órákban a gépkocsizó járőrök észlelték, hogy az Erzsébet krt. 6. szám előtti padon egy eszméletlen állapotban lévő férfi ül. A közterület- felügyelők mentőt hívtak a helyszínre, közben folyamatosan figyelemmel kísérték a férfi állapotát. Kis idő elteltével a személy magához tért, munkatársaink tájékoztatták a mentő hívásáról, ő azonban nem tartott erre igényt. Közölte, hogy nincs szükséges orvosi ellátásra és önerejéből távozott.

 

2.)    2022. április 09. napján a reggeli órákban   az Almássy téren egy férfi és egy nő támadólag lépett fel a szolgálatot teljesítő munkatársaink ellen. Az egyik közterület- felügyelőt a férfi ököllel arcul ütötte, illetve a földre lökte, amely cselekmények miatt 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett. Az elkövető női társa másik munkatásunkat a lábszárán rúgta meg, amely miatta a közterület- felügyelő szintén 8 napon belüli gyógyuló sérüléseket szenvedett. A közterület- felügyelők az ellenállás megtörése és a további támadás megelőzése érdekében testi kényszert és kézibilincs kényszerítő eszközt alkalmaztak a férfivel szemben. A helyszínre kiérkező rendőrök a személyeket a BRFK. VII. ker. Rendőrkapitányságra előállították és ellenük hivatalos személy elleni erőszak bűntette megalapozott gyanúja miatt eljárás inditottak.

 

3.)    2022. április 05. napjától 2022. április 19. napjáig napjától kezdődően tovább folytattuk a fokozott ellenőrzést az Igazgatóság illetékességi területéhez tartozó közterületek vonatkozásában az érvényes közterület- használati engedély hiányában, vagy attól eltérő, valamint a gyalogos és járműközlekedést zavaró módon tárolt elektromos rollerek ellenőrzése céljából.

A jelzett időszaban végrehajtott fokozott ellenőrzéseink során összesen 51 db. elektromos roller közterületről történő eltávolítását hajtottuk végre és kezdeményeztük közigazgatósági hatósági eljárás megindítását.

 

4.)    2022. április 08. napján a Hársfa utca 42 számnál található, korábban ismeretlen személy által a feltalálási helyéről gépjárművel kidöntött 2 db. közlekedési jelzőtábla oszlopainak csonkjait munkatársaink sarokcsiszolóval eltávolították és ezzel a balesetveszélyes állapotot megszüntették.

 

5.)    2022. április 20. napján a gépkocsizó járőrszolgálat társszervünk bejelentése alapján ellenőrzést kezdeményezett a Kertész utca 25. szám előtt egy forgalmi rendszám nélkül várakozó gépjármű vonatkozásában. A helyszíni adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a gépjármű tulajdonosa a parkolóhelyre történő beállást követően a várakozási díj fizetésikötelezettség teljesítésének elkerülése miatt a forgalmi rendszámokat rendszeresen eltávolítja a gépjárműről, majd induláskor azokat visszaszereli.

A cselekmény a Btk. 347. §. (1.) bekezdésbe ütköző egyedi azonosítójellel visszaélés bűncselekmény megállapítására alkalmas, ezért a bevonásával a közterület- felügyelők eredményes intézkedést kezdeményeztek.

 

6.)    2022. április 25. napján az éjszakai órákban lakossági bejelentés alapján a közterület- felügyelők a Király utca – Rózsa utca kereszteződésében a lakók nyugalmát zavaró két személlyel szemben kezdeményeztek intézkedést. Ennek során megállapították, hogy az egyik személy ellen érvényes elfogatási parancs van érvényben, ezért értesítették a rendőrséget. A BRFK. VII. Kerületi Rendőrkapitányság helyszínre érkező járőrei a személyt előállították a rendőri szervhez.

 

7.)    2022. április 27. napján a délelőtti órákban a gépkocsizó járőri szolgálat lakossági bejelentés alapján észlelte, hogy a NAV Csengeri utcai gépjármű bejáratánál egy forgalmi rendszám nélküli, rossz műszaki állapotban lévő személygépkocsi a közlekedést akadályozó módon várakozik.

A közterület- felügyelők a helyszíni ellenőrzés során megállapították, hogy a gépjármű közúti közlekedésre alkalmatlan állapotú.

A Műveleti Központ koordinálásával a BRFK: VII. Kerületi rendőrkapitányság járőreivel együttműködve munkatársaink a gépjárműhöz visszaérkező személyeket ellenőrzés alá vonták. Ennek során megállapítást nyert, hogy a gépjármű vezetője eltiltás hatálya alatt vezetett, illetve ellene fogolyszökés miatt érvényes körözés volt hatályban, továbbá a gépjármű átvizsgálása során közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket, illetve kábítószer fogyasztáshoz alkalmas eszközöket találtak az intézkedő rendőrök.

A fenti okok miatt négy fő előállítását hajtották végre a kerületi kapitányság járőrei munkatársaink közreműködésével.

 

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy Igazgatóságunk Műveleti Központjában szolgálatot teljesítő munkatársaink a kerületbe telepített 137 db. térfigyelő kamera alkalmazásával segítik a közterület- felügyelők és a rendőrök munkáját.

Április hónapban 85 esetben közlekedési, 24 esetben közterületi alkoholfogyasztással és köztisztasági szabálysértésre utaló, valamint 6 esetben sürgős segítségnyújtásra vonatkozó jelzéssel segítették kollégáink a közterületi szolgálatot ellátó munkatársaik tevékenységét.

 

Továbbra is várjuk Erzsébetváros közrendje és köztisztasága érdekében tett bejelentéseiket a  0-24 órában működő +36 1 461- 9040 ügyeleti telefonszámunkon, vagy a diszpecser@evkf. hu e-mail címen.

 

                                                                                  Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága

kohezios_alap