• írta Sári Judit
  • 2023. május. 23. kedd
  • 0

Remekül sikerült az első Százház utcai gyermeknap május 21-én

Ragyogó jó idő, tucatnyi izgalmas játék és feladat, torna, zene, móka.
title image

Ragyogó jó idő, tucatnyi izgalmas játék és feladat, torna, zene, móka – remekül sikerült az első Százház utcai gyermeknap május 21-én.

A koránkelő gyerkőcök reggel 9 órára már belakták a teret, a felállított színpadon hangoltak a technikusok, és fél órával később már neki lehetett lendülni a menetlevelekkel a pecsétgyűjtésnek. A pecsétgyűjtés nem volt ismeretlen a kicsik számára, sokan rutinosan szaladtak kupakokból szavakat kirakni, kvízeket kitölteni, a köztisztasági feladatok között galacsint dobálni a szemetesbe, sőt, kipróbálni a járdatakarítógépeket. Utóbbi hatalmas sikerét jelezte, hogy délben már száznál többen mentek egy kört a seprő-porszívóval.


Hasonlóan izgalmas volt a rendőrség valamint a rendészet járműbemutatója, és a klímakabinet bringaturmixát is idesorolhatjuk járművek közé, sőt a kerületi rendőrkapitányság még egy motorszimulátort is beállított a sátorba. Nem csak a kislányokat vonzotta a csillámtetkó és az ugrabugra torna, a rendőrök kopogj-be sátrában pedig ki lehetett próbálni a faltörő kost, amivel, bár egyszerű feladatnak tűnik kinyitni egy ajtót, de valójában nagyon nehéz. Akik megunták a papírsárkány készítést, a lufihajtogatást, az arcfestést, és már minden sátrat végigjártak, megkóstolva a horvát önkormányzat finom falatkáit, több programon is részt vehettek. A színpadon fellépett Danny Bain a Jack a megmentő című előadással, a BRFK kórusa, Bíró Eszter csengő-bongó triója koncertezett. Volt egy kis csendes pihenő délben, majd ébresztő ugri-bugri tornával kezdődött a délután. A Hagyományőrző Rendőrszázad kutyás bemutatójára már az árnyékban került sor, hasonlóképpen a BAB Társulat Matyi a ludas előadásához. A remek napot Varró Dani és Molnár György zenés-irodalmi koncertje zárta.


Az önkormányzat szervezésében megrendezett családi esemény hatalmas sikeréhez egyrészt szükség volt a sok támogatóra, így a tér gyepén a kis fehér sátrakban ezen a vidám napon tulajdonképpen dolgozó felnőttekre, az önkormányzat dolgozóira, az ERöMŰVHÁZ, az Erzsébetváros Kft., a Rendészeti Igazgatóság, a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság, a Klímakabinet, a Bischitz Johanna Integrált Humán Központ munkatársaira, illetve az Erzsébetvárosi Horvát Önkormányzat tagjaira, akik ezen a vasárnapon mindannyian a gyerekek öröméért vállalták a programon való részvételt. 


kohezios_alap