• írta Adminisztrátor
  • 2021. június. 28. hétfő
  • 0

Ötletpályázat indul a Nagykörút jövőjéről

Üdvözöljük azt a közösségi ötletpályázatot, amit a Fővárosi Önkormányzat indít a nagykörút újratervezése kapcsán „Tervezd meg a Nagykörút jövőjét!” címmel.
title image
Ötletpályázat indul a Nagykörút jövőjéről
A fővárosi önkormányzat még 2020 őszén átfogó tervezési folyamatost indított a nagykörút megújítása érdekében. A cél egy olyan városi tengely kialakítása, ahol egyszerre jó lakni, közlekedni, vásárolni, enni-inni, boltot üzemeltetni és felfedezni.
A fővárosiak véleménye tükrözte, hogy nagy igény lenne egy élhető városi körútra több zöldfelülettel, tiszta és rendezett környezettel; pezsgő utcai élettel, minőségi bevásárlási, vendéglátási és kulturális lehetőségekkel.
 
Ez az elképzelés teljes mértékben összhangban áll Erzsébetváros vezetésének elképzeléseivel is. Kezdettől fogva szeretnénk a városrészt élhetőbbé, zöldebbé, tisztábbá tenni és bulinegyed helyett kulturális programokkal tarkítani. Ezért is üdvözöljük azt a közösségi ötletpályázatot, amit a Fővárosi Önkormányzat indít a nagykörút újratervezése kapcsán „Tervezd meg a Nagykörút jövőjét!” címmel.
 
A pályázaton olyan konkrét ötleteket, terveket várnak, melyek a Nagykörút teljes pesti oldalát, vagy akár egy-egy kiválasztott szakaszát érintik. A zsűri által legjobbnak tartott ötletek pénzdíjban is részesülnek, összesen 700.000 Ft értékben.
E-mellett kiemelten fontos, hogy nem csak technikai kérdésekkel, hanem az emlékeinkkel is foglalkozni kell – ezért a Budapest Brand történetíró pályázatot indít, melyben most vagy egykor a körúton lakó, ide vásárolni, dolgozni, kikapcsolódni járó budapestiek történeteire kíváncsi. A pályázatra 200-2000 karakter hosszúságú személyes történeteket várnak, melyek a Nagykörúthoz kapcsolódnak. A 10 legjobb pályamű szerzői Budapest Restart Card városkártyát kapnak ajándékba
 
A pályázatokról további információ a projekt honlapján ismerhető meg: https://enbudapestem.hu/nagykorut/
kohezios_alap