• írta Török Zsuzsa Gyöngy
  • 2022. augusztus. 31. szerda
  • 0

Örkény kint, Örkény bent: ÖrkényKert!

Idén újra átrendezi a tereket, kinyitja kapuit és örömzenével, tánccal tölti meg a Madách teret az Örkény Színház közössége.
title image

Szeptember 10-én ismét erzsébetvárosi házibuli az Örkény Színházzal

Örkény kint, Örkény bent: ÖrkényKert!

Idén újra átrendezi a tereket, kinyitja kapuit és örömzenével, tánccal tölti meg a Madách teret az Örkény Színház közössége. Az idei ÖrkényKertben ezúttal szerephez jut az egészségvédelem, a „Mindentudás”, lesznek portréinterjúk, és a nap csúcspontjaként az Örkény Esztrádot is meghallgathatja a közönség. A benti programok regisztrációhoz kötöttek, az esemény ideje alatt 20 százalékos kedvezménnyel értékesíti a teátrum az őszi előadások jegyeit.

Izgalommal, odaadással készülnek az Örkény Színház munkatársai az ÖrkényKertre, amit ebben az évben 11. alkalommal hívnak életre. „Ugyanakkora az izgalom és az odaadás, mint kezdetben. Nem ürült ki. Van a kertben valami a gyerekkori ünneplések hangulatából, amikor a felnőttek átrendezik a szobát, vagy a házibulik kedélyéből. Mi is egy kicsit átrendezzük a teret, a közönségünk is érzi a helyzet kivételességét, és mi is” – fogalmazott az Erzsébetváros újságnak Mácsai Pál igazgató.

Több helyszínen zajlanak majd egyidejűleg a programok: a téren két színpadot ácsolnak, a színház épületében mindkét játszóhely működik majd, illetve a színház ifjúsági műhelye, az ÖrkényKöz is kínál hasznos elfoglaltságot szombatra a nagyközönségnek.

Mutatjuk a kedvenc programjainkat, részletes információk a színház honlapján, közösségi oldalán találhatók.

Különböző kultúrák zenéjét hozza ki a térre 16.30-kor a Danubia Ütőegyüttes: a görög és az afrikai népzenétől a szambáig, a magyar néptánctól a swingig és a ragtime-ig sorakoznak a műfajok. Őket a nagyszínpadon a Fanfara Complexa követi, a táncházak forró hangulatát megidézve.

A kisszínpadon egyházi zenék csendülnek fel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség kórusának előadásában 15.30-kor, majd klarinéthangversenyt láthatnak Kovács Béla klarinétművész emlékére.

A teátrum színpadán – az épületben – Kadarkai Endre beszélget Polgár Csabával és Znamenák Istvánnal, a portréinterjúk 14.00 és 16.00 órakor indulnak. Ugyanitt két színházi előadásra is érdemes beülni: 17.45-kor Esterházy Péter Oratorium balbulum című művét Mácsai Pál olvassa fel, Babits Mihály Jónás könyvét 19.00 órakor Csuja Imre adja elő.

A stúdióban Für Anikó a fenntarthatóságról, Bíró Kriszta az elfeledett nőkről beszél: a Mindentudás program 15.30-kor startol. A színház világosítói, színészekkel kiegészülve zenekart alkotnak: ez az Örkény Zenei Műhely, koncertjük 18.45-kor kezdődik ugyancsak a stúdióban.

A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány jóvoltából ingyenes szájüregi- és bőrrákszűrésen, általános állapotfelmérésen vehetnek részt azok, akik az Örkény kertre ellátogatnak. A szűrés helyszíne az Asbóth utcai ÖrkényKöz, mely a színház ifjúsági műhelyének idén tavasszal felújított tere.

Az est legizgalmasabb, egyben záróprogramja a 20.00 órakor, a Madách téren kezdődő Örkény Esztrád. Ezen az estén mindenki, aki a társulatból szeret és tud énekelni, valamelyik kedvenc dalát előadhatja szólóban vagy duó formájában. A zenekart Kákonyi Árpád vezeti, több művész hangszeresen is beszáll a produkcióba.  

Találkozzunk az ÖrkényKertben!


Tavalyi eseményről készült kisfilm.

kohezios_alap