• írta Adminisztrátor
  • 2021. június. 22. kedd
  • 0

Nem akar fizetni, ezért nem köt szerződést a tankerület

title image

Nem akar fizetni, ezért nem köt szerződést a tankerület

Nem akar fizetni, ezért nem köt szerződést a tankerület

 

A Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti jogára, kiírt pályázatot a Belső-Pesti Tankerületi Központ nyerte meg, amely saját irodái mellett, a Molnár Antal Zeneiskola elhelyezésére vállalt kötelezettséget az épületben.

Erzsébetváros önkormányzata az eredményhirdetés után mindent megtett annak érdekében, hogy a bérleti szerződés aláírásra kerülhessen, és a zeneiskola beköltözhessen az ingatlanba. Ezért a tankerület korábbi, több tízmillió forintos tartozására részletfizetési kedvezményt engedélyezett, a szerződéskötés határidejét a Tankerület kérésének megfelelően többször is módosította, és minden vitás kérdésben nyitott volt engedményeket tenni az ügy megnyugtató lezárása és a zeneiskolás gyerekek elhelyezése érdekében.

A Belső-Pesti Tankerületi Központ mindezek ellenére nem írta alá a pályázatukban vállalt feltételekkel a szerződést. A Tankerület június 17-én kelt levelében arról tájékoztatta az Önkormányzatot, hogy a pályázatukban vállalt kötelezettség ellenére nem kívánnak bérleti díjat fizetni. Indoklásként egy olyan törvényre hivatkoznak, amely rájuk, illetve erre az ingatlanra nem vonatkozik. A Tankerület ezzel a lépésével megakadályozta, hogy a Molnár Antal Zeneiskola beköltözhessen az épületbe, hiszen pályázatával félrevezette az Önkormányzatot. Az Önkormányzat sajnálja és elítéli a Tankerületi Központ felelőtlen és átgondolatlan döntését, amelyet a bérleti szerződéstől való visszalépésnek tekint. A pályázati kiírásnak megfelelően az Önkormányzat felvette a kapcsolatot a pályázat második helyezettjével.

Erzsébetváros önkormányzata megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy Belső-Pesti Tankerületi Központ ilyen módon semmibe veszi az erzsébetvárosi gyerekek érdekeit.

kohezios_alap