• írta Sándor Zsuzsa
  • 2022. május. 30. hétfő
  • 0

MOBI pontok a közösségi rollerek használóinak

Ezek azok a belvárosban kijelölt pontok, ahol a közösségi elektromos rollereket a használatuk után kötelező letenni.
title image

MOBI pontok a közösségi rollerek használóinak

A  Gutenberg tér és Kölcsey utca sarkán tartott sajtótájékoztatón hétfőn azért gyűltünk össze, hogy örökre búcsút vegyünk a rettenetes és értelmezhetetlen mikromobilitási pontok elnevezéstől. Ezek azok a belvárosban kijelölt pontok, ahol a közösségi elektromos rollereket a használatuk után kötelező letenni. A cél ugyanis az, hogy rollereket ne lehessen szerte-széjjel hagyni a kerületekben, csakis az erre kijelölt helyeken rakják le.

Ám ahhoz, hogy a szabályról minél többen tudjanak és be is tartsák, könnyen megjegyezhető név is kell, amire a mikromobilitási pont alkalmatlan. Ezért a fővárosi önkormányzat, és a BKK névpályázatot hirdetett meg, amelyre 450 fantázianév érkezett be. Ebből hármat választottak ki, amire azután online és offline is lehetett szavazni. Tehát a budapesti polgárok dönthettek a legfrappánsabb névről. Ez pedig a MOBI lett, és Kerekes Gergely küldte be. A fiatalember elmondta, ő maga nem használ közösségi rollert, helyette kerékpározni szokott.

A „névadó eseményen” részt vett Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke, Dr. Walter Katalin a BKK vezérigazgatója, Soproni Tamás, Niedermüller Péter és Pikó András a VI. VII. és VIII. kerületek polgármesterei. 

Belső-Erzsébetvárosban eddig 34 MOBI pontot jelöltek ki, de ahogy Niedermüller Péter hangsúlyozta: közép-és-külső Erzsébetvárosban is lesznek újabb MOBI pontok, mert a roller is alternatív megoldás lehet a fenntartható közlekedés és parkolás gondjaira.

kohezios_alap