• írta Erzsébetváros önkormányzata
  • 2023. január. 17. kedd
  • 0

Megnyílt a Damjanich utca 2. szám alatt az Ifjúsági Lélekmentő Állomás.

A TEKK Egyesület és a Palánta Sorsfordító Alapítvány együttműködése újabb gyümölcsének örülhettek a kerületi, és környékbeli családok gyermekei
title image

Kultúra, Hit és Közösség a kerületi felnövő nemzedéknek!

A TEKK Egyesület és a Palánta Sorsfordító Alapítvány együttműködése újabb gyümölcsének örülhettek a kerületi, és környékbeli családok gyermekei november 26-án. A Matiné bábszínház új bábdarabja , a Lárkisz király előadásával egybekötve megnyílt a Damjanich utca 2. szám alatt az Ifjúsági Lélekmentő Állomás.

Az online játékok térhódításának korában különösen nagy jelentősége van annak, ha a gyerekek  értékes kulturális közösségi programokban vehetnek részt.  Szükségük van arra, hogy egymással találkozzanak, megismerkedjenek új barátokkal, fejlesszék ügyességüket és biztonságot adó közösségre leljenek.

Az új helységcsoport kialakításának az is  volt az egyik  legfontosabb célja, hogy mindezek elérhetővé váljanak a szélesebb közönség felé is.

A megnyitóra több, mint 40 gyermek érkezett szüleik kíséretében. A két felvonásos bábelőadás fényhatásaival, színeivel, gyönyörű háttereivel igazi színházi hangulatot varázsolt a nézők elé.

Az előadás után átsétált a közönség az új helyiség avató ünnepségére, ahol gazdagon terített asztal fogadta őket. Az evés, ivás után Adventi ajándékok készítésébe kezdtek a kicsik a szüleik segítségével.

Már dél is elmúlt egy órával, mikor szedelőzködni kezdtek a résztvevők, és lelkileg is feltöltődve elhagyták a közösségi helyiséget. A helységcsoport létrejöttét a BGA Zrt-n keresztül a Magyar Kormány támogatta. A 2023-évi programokról folyamatosan értesítjük az érdeklődőket.



kohezios_alap