• írta Adminisztrátor
  • 2021. május. 07. péntek
  • 57

Már olvasható az aktuális heti összefoglalónk

Már olvasható az aktuális heti összefoglalónk
title image

Már olvasható az aktuális heti összefoglalónk

Erzsébetváros polgármestere ezen a héten beszélt arról, hogy a Molnár Antal Zeneiskola nyerte a Damjanich u. 4. szám alatti épület bérleti jogát, de szóba került az ingyenes parkolás is, amit Niedermüller Péter szerint semmi sem indokol.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága vette át a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságától a Rottenbiller utcában, a Damjanich utcában, az Erzsébet körút Dohány utca - Rákóczi út közötti szakaszán a közterület felügyeleti jogokat. Azt reméljük, hogy ezzel gyorsabb és hatékonyabb lesz a közterületek rendjánek és tisztaságának ellenőrzése, tehát a kutyapiszoktól a roncsautók elszállításáig sok minden. (részletesebben itt olvashatnak róla)
Május 31. napjáig tart ezen a területen a türelmi időszak, ez idő alatt munkatársaink elsősorban csak figyelmeztetnek, utána azonban minden esetben megteszik a fokozatosság és arányosság elvét betartva a szükséges intézkedéseket, ami lehet helyszíni bírság, vagy feljelentés.
Tekintettel arra, hogy a nap 24 órájában nem tudunk ott lenni mindenhol, arra kérjük Önöket, hogy amennyiben jogsértő cselekményt észlelnek, hívják a 00-24 órában működő 06-1-460-9040 ügyeleti telefonszámunkat, vagy tegyenek elektronikus úton bejelentést a diszpecser@evkf. hu e-mail címre, hogy adott esetben a helyszínen tetten tudjuk érni az elkövetőt.
A hírre beérkezett kommentekből kiderül, hogy többen kifogásolják a térfigyelő kamerák állapotát. A kamerák cseréje folyik; hogy a működő kamera mekkora segítséget jelent, arra lehet bizonyíték annak a betörőnek az esete, aki a Dob utcában próbálta meg vasrúddal próbálta kifeszíteni az egyik bolt rácsát, de a térfigyelő kamera kezelője észrevette, és azonnal riasztotta a járőröket. A történet végét a ebben a videóban lehet megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=4GqFPDt1v0E

A közelmúltban, az Almássy téren megnyitott közösségi komposztálóval kapcsolatban is sok kérdés érkezett. Többen aggódtak, hogy a létesítmény vonzani fogja a rovarokat és rágcsálókat, hogy az esetlegesen belőle áradó bűz kellemetlen lesz.
Budapesten már 4 helyen működik közösségi komposztáló, és eddig nem fordultak elő különösebb problémák. De amennyiben a komposztálót a közösség megfelelően használja, pl. csak az engedélyezett anyagokat rakja bele, nem várható, hogy büdös lesz, vonzani fogja a legyeket, patkányokat. A tapasztalatok szerint ezeket a problémákat leginkább főtt ételek maradványai és állati eredetű ételmaradványok okozzák, de ilyeneket nem lehet elhelyezni a komposztálóban, ahogyan szemetet sem. A szabályok betartását az Erzsébetváros Komposztbarátok közössége fogja ellenőrizni. Természetesen előfordulhat, hogy a szabályokat nem sikerül betartani, és jelentős problémák lesznek a komposztálóval. Ebben az esetben a komposztálót az Önkormányzat majd eltávolítja az Almássy térről. De bízzunk benne, hogy erre nem kerül sor.

 

kohezios_alap